Cruïlla
© Xavi TorrentCruïlla
© Xavi Torrent

Els millors concerts del Cruïlla 2016

El que no t'hauries de perdre del festival, que se celebra del 8 al 10 de juliol al Fòrum

Publicitat

El Cruïlla es defineix com un festival eclèctic, amb vocació popular i sense més pretensions que programar bona música, independentment de si els artistes que la fan són tendència o no.

En una edició en què també destaquen els noms de Love of Lesbian, Adrià Puntí, Bunbury, Cat Power, James i Rudimental, aquesta és la nostra tria de concerts imprescindibles, que vol ser tan diversa com el festival mateix.

Si encara no tens la teva entrada o abonament, no badis!

1. Bomba Estéreo

Referents de la generació d’artistes llatinoamericans sorgits de l’escena independent que han abraçat les tradicions musicals autòctones –en el seu cas la cúmbia, la champeta i les músiques de ball colombianes–, i les han posat al dia empeltant-les amb l’electrònica. En directe són el que el seu nom indica, i transporten al Carnaval de Barranquilla.

2. Robert Plant

La veu de Led Zeppelin arriba amb un repertori que inclou clàssics de l'icònic grup de rock dels 70 –que el britànic es nega a reformar per la mort del bateria John Bonham– i un últim disc amb The Sensational Space Shifters, 'Lullaby... and the ceasless roar' (2014), més que digne.
Publicitat

3. Esperanza Spalding

Cantant, baixista i compositora que va pispar el Grammy a millor nou artista a Justin Bieber, el brillant ‘Emily’s D+Evolution’ (2016), acosta el seu sofisticat jazz-fusió al funk-rock.

4. Alabama Shakes

Entre el soul i el southern rock, entre el directe en carn viva i la producció de luxe, hi ressona la veu (i l’ànima) esquinçada de la cantant Brittany Howard.
Publicitat

5. Calexico

Escindits de Giant Sand als 90, des d’Arizona especien el seu híbrid de rock alternatiu i música d’arrel nord-americana amb sabors tex-mex i trompetes mariachi.

6. Ana Tijoux

Col·laboradora de Julieta Venegas, el vers antipatriarcal de l’MC xilena flueix sobre una base de músiques d’arrel interpretades en directe per una banda amb secció de vents.
Publicitat

7. Snarky Puppy

Debut a Barcelona d’aquesta ‘big band’ de fusió jazz-funk de Brooklyn amb dos Grammy, en què melodies complexes entren i surten d’una fortalesa de ‘groove’.

8. Emicida

El raper de São Paulo es va guanyar aquest àlies pel seu caràcter homicida en els duels entre MCs, en què era imbatible. Un fenomen al Brasil, en el seu segon àlbum, 'Sobre crianças, quadris, pesadelos e lições de casa...' (2015), compta amb la col·laboració de Caetano Veloso.
Publicitat

9. Fermin Muguruza

El cantautor punk basc revisa la seva carrera (amb Kortatu, Negu Gorriak i en solitari) en clau de jazz tradicional acompanyat de la New Orleans Basque Orkestra, una banda de dotze membres formada per músics bascos i de Nova Orleans. Podeu comprovar com sona l'aventura a l'àlbum 'Irun meets New Orleans' (2015).

10. 091

Originalment en actiu entre el 1981 i el 1996, la formació granadina de rock urbà –que van tenir Joe Strummer de The Clash com a productor del seu segon àlbum– torna als escenaris el 2016. El concert al Cruïlla és l'única data a Catalunya de la gira 'Maniobra de resurrección'.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat