Tel_sense_projector_lluny_-_Fot_graf_Antoni_Bofill.jpg
Interior del Liceu

Gran Teatre del Liceu

Aquest edifici, un dels més importants de l'arquitectura europea del segle XX, es troba a La Rambla i funciona com a centre cultural i artístic
  • Música | Espais musicals
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

El Gran Teatre del Liceu, creat el 1847 a la Rambla de Barcelona, és un teatre d'òpera que ha mantingut al llarg dels anys la seva funció de centre cultural i artístic. Des de la seva inauguració i durant gairebé un segle, el Liceu va ser el punt de referència, de confluència i d'expansió de la vida artística, social i política de Barcelona i el termòmetre de les seves etapes d'esplendor, de desenvolupament i de decadència. De fet, aquesta sala, una de les més prestigioses el món, va ser el teatre d'òpera més gran d'Europa durant els seus primers 100 anys. 

Canvis en l'arquitectura

Després de l’incendi de 1994, que va causar un impacte emocional i una forta resposta ciutadana, la sala de l’auditori es va reedificar reproduint fidelment l’aspecte que tenia la sala el 1909, però amb algunes millores: actualment té 2.292 seients i té forma de ferradura que es va tancant a mesura que s'apropa al prosceni. Té platea i cinc pisos que fan de la sala un dels espais teatrals més solemnes de tota l'arquitectura europea del segle XX.

Quina programació ofereix el Gran Teatre del Liceu? 

El Liceu és principalment reconegut per la infinitat d'òperes clàssiques com Turandot, el llac dels cignes o La Traviata, i contemporànies que s'han interpretat al seu escenari al llarg dels anys. Tot i això, en aquest espai també hi tenen cabuda altres tipus d'interpretació escènica com l'òpera versió concert, concerts i recitals, dansa, concerts de cambra, microòperes i altres concerts i festivals. La programació va variant cada temporada i està detallada i actualitzada a la seva pàgina web. 

Visites al Liceu

Amb la visita guiada que ofereixen es podran conèixer els espais més emblemàtics del Gran Teatre del Liceu endinsant-se en la seva arquitectura i arts decoratives. La visita passa per espais com el Vestíbul històric d'estil eclèctic i de notable elegància, el Saló dels Miralls i la Sala de Concerts, entre d'altres. 

El Gran Teatre del Liceu obre per primer cop les seves instal·lacions perquè hi accedeixin els usuaris d’arreu del món a través d'una visita virtual amb vista panoràmica. 

Descomptes i preus 

Generalment, el preu de les entrades per anar a veure algun espectacle al Liceu van dels 88 als 300 €. Tot i això, també hi ha l'opció de comprar entrades que van dels 10 als 20 € que no tenen bona visibilitat, però pots gaudir escoltant. 

Amb la intenció de promoure la cultura i atraure el públic jove, el Liceu desenvolupa el programa LiceUnder35 per a menors de 35 anys, que consisteix en una promoció de descompte per a alguns dels espectacles que s'hi fan. 

A part d'aquests descomptes, són aplicables també els que tenen en compte famílies monoparentals, nombroses o d'acollida, i l'accessibilitat entre d'altres. 

Detalls

Adreça
La Rambla, 51-59
El Raval
Barcelona
08002
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
Horari de taquilla: de dl. a dv., de 13.30 a 20 h. Feiners amb representació, mitja hora abans de l'espectacle, i ds. i festius amb representació, a partir d'una hora abans de l'espectacle.

Què hi ha ara mateix

La Sisena de Mahler

Continua la integral de les simfonies de Gustav Mahler al Gran Teatre del Liceu, a càrrec de l'orquestra del teatre i el seu titular, Josep Pons. Aquesta vegada és el torn de la Sisena, la que porta com a sobrenom 'La tràgica'. Una simfonia estrenada l'any 1906 que Alma Mahler, la dona del compositor, va definir com "la seva obra més personal i també la més profètica". 
  • Clàssica i òpera

La Traviata

És amb molta probabilitat l'òpera de Giuseppe Verdi més popular en l'actualitat i una de les més representades arreu del món. El Liceu la torna a programar en la seva temporada, en un atractiu muntatge de David McVicar que ja s'ha vist al teatre. En total seran una dotzena de funcions, que tindran la presència de primeres figures del panorama internacional com Nadine Sierra o Javier Camarena, en els principals papers. La direcció musical és de Giacomo Sagripanti.
  • Clàssica i òpera

Concert de cloenda del Concurs Francesc Viñas

Una de les cites ineludibles de començament d'any és sens dubte el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, un certamen amb una llarguíssima tradició i d'un gran prestigi que arriba enguany a la seva 62a edició. Una bona oportunitat per descobrir joves talents que ben aviat esdevindran grans figures de la lírica. En aquest concert, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Daniel Montané, acompanya els guanyadors de les diferents catagories.
  • Clàssica i òpera

Idomeneo

El Gran Teatre del Liceu acull una única interpretació, en versió de concert, d'Idomeneo, una òpera que Mozart va estrenar a Munic l'any 1781, quan tenia 25 anys. René Jacobs, un dels grans especialistes de l'actualitat en la música d'aquest compositor, serà l'encarregat de dirigir-la, al capdavant d'un grup de solistes vocals, la Zürcher Sing-Akademie i la Freiburger Barockorchester.
  • Clàssica i òpera

Requiem

L'italià Romeo Castellucci és un dels directors d'escena més importants de l'actualitat,  especialment en el món de l'òpera. El Liceu acull ara l'obra 'Rèquiem', que gira al voltant de la missa de difunts de Mozart, a través de la qual s'aborden temes com ara el pas del temps, l'esperança de renèixer i l'exploració de l'origen i la fi. Giovanni Antonini dirigeix el quartet de solistes vocals i també l'Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu.
  • Clàssica i òpera

Lohengrin

Katharina Wagner, besneta de Richard Wagner i directora artística del Festival de Bayreuth, és la responsable d'aquest muntatge de Lohengrin que acull el Liceu. Es tracta d'una nova producció encarregada pel mateix teatre, que oferirà un total de sis representacions. Klaus Florian Vogt, Elisabeth Teige i Irene Theorin, encapçalen el repartiment. L'orquestra i el cor són els del teatre, mentre la direcció musical és a càrrec del mestre Josep Pons.
  • Clàssica i òpera

Rusalka

El txec Antonín Dvorák és un compositor conegut sobretot per la seva música instrumental, i especialment per obres com la Simfonia del Nou Món. Però el seu catàleg és extens i inclou també algunes òperes. Rusalka és una de les més destacades i amb tota seguretat la més representada. Una obra inspirada en les llegendes eslaves de les nimfes d'aigua i en el conte La sireneta d'Andersen. El Liceu acull un muntatge de Christof Loy, amb els cantants Piotr Beczala i Asmik Grigorian en els papers principals. La direcció musical és del mestre Josep Pons.
  • Clàssica i òpera
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà