Sis itineraris sonors (a un preu fantàstic!) per gaudir del Palau de la Música aquesta temporada

El Palau posa en marxa La trIA, una oferta de microabonaments que us permetrà tenir entrades per a tres concerts fantàstics i interconnectats per un preu global d’entre 50 i 100 euros
Palau de la Música
A BOFILL
Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

Com cada temporada, el Palau de la Música Catalana ens ofereix des del mes de setembre fins a al proper estiu un curs musical absolutament engrescador, variat i ric en propostes, un programa de música clàssica, òpera i estils contemporanis d’un nivell altíssim. Tant de bo tenir temps i diners per gaudir-ho tot, oi? Però ja sabem que, en la realitat, això és bastant difícil. Però el que sí que podem fer és apropar-nos a les propostes del Palau amb regularitat o també amb intenció selectiva, triant molt bé un petit nombre de concerts, i si aquest segon cas és el vostre, heu de saber que esteu d’enhorabona, ja que una de les iniciatives d’aquesta temporada és La trIA, una oferta de microabonaments per recórrer sis camins musicals molt especials.

Us haureu adonat de la redacció particular de La trIA: efectivament, es tracta d’un joc semàntic que expressa la intenció de superar les limitacions de les recomanacions algorítmiques de la intel·ligència artificial, sempre imperfectes, per proposar cicles de concerts amb sensibilitat humana. Cadascú dels sis camins estètics tenen un vincle en comú: els clàssics immortals, l’espiritualitat, les simfonies, la música catalana, els nous llenguatges del segle XXI... i aquesta tria us facilitarà obtenir entrades per a cada bloc amb uns descomptes molt atractius, fins a un preu total d’entre 50 i 100 euros. Si en voleu saber més, podeu consultar la venda d’entrades del Palau de la Música i continuar llegint, ja que a continuació us expliquem cadascuna d’aquestes rutes musicals.

1. Nous camins

De vegades es pot pensar que allò que anomenem música clàssica és una línia cultural acabada, que no ha continuat en el temps, però aquesta percepció és completament errònia. La creació contemporània està, de fet, en un moment molt interessant, on la tradició no deixa de ressorgir ja sigui amb obres noves que perllonguen el cànon occidental, o amb revisions modernes i intel·ligents d’obres de fa molts segles. Aquesta ruta engloba tres propostes: l’estrena a Europa de Dream Requiem, l’última composició coral de Rufus Wainwright –un músic a mig camí entre la cançó rock d’autor i l’òpera–, una banda sonora improvisada de la pel·lícula expressionista alemanya El gabinet del Dr. Caligari a càrrec de l’organista Juan de la Rubia, i un altre concert també liderat per De la Rubia –amb el pianista jazz Marco Mezquida i la creadora d’audiovisuals Alba G. Corral– on es revisarà la música de Johann Sebastian Bach.

31 d’octubre, 25 de gener i 1 d’abril. Preu de l’abonament: 60 euros
Més informació

2. Palau espiritual

La música religiosa encara és una força emocional de primer ordre, i amb aquest itinerari podreu obtenir entrades per escoltar tres obres mestres del repertori europeu: el Messies de Händel (al Nadal!) amb la interpretació de els Vespres d’Arnadí, les peces antigues catalanes del Llibre Vermell de Montserrat (amb la participació de l’Escolania de Montserrat i l’Esbart Dansaire de Rubí), i finalment la Passió segons Sant Mateu, de Johann Sebastian Bach, a la setmana santa.

22 de desembre, 27 de febrer i 9 d’abril. Preu de l’abonament: 90 euros
Més informació

3. Herois catalans

A la música catalana històrica hi ha molts tresors, alguns ben coneguts i altres amb molta menys difusió. Aquest cicle proposa una revisió d’obres de totes les èpoques amb una intenció de descoberta. Els tres concerts inclosos al microabonament són una selecció de les sardanes que va composar el violoncel·lista Pau Casals, la recuperació de l’oratori La nit de Nadal, de Joan Lamote de Grignon, un dels principals compositors barcelonins de principis del segle XX, i un programa al voltant de Juli Garreta, un dels sardanistes fonamentals de la nostra música moderna.

12 de novembre, 14 de desembre i 4 de març. Preu de l’abonament: 50 euros
Més informació

4. Imprescindibles immortals

Aquí s’inclouen tres obres fonamentals de la música europea de tots els temps, conegudes i sempre profitoses, aquella música que ve de gust escoltar en qualsevol moment. En primer lloc, Les quatre estacions, d’Antonio Vivaldi, un cicle de quatre concerts per a violí amb la interpretació de Vespres d’Arnadí. En segon lloc, les Variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach, un monument de la música barroca per a teclat, amb l’execució del pianista Fazil Say. Finalment, obres de Beethoven: les simfonies 4 i 7, interpretades per l’Orchestre des Champs Élysées, sota la direcció de Philippe Herreweghe.

22 de desembre, 3 de gener i 12 de gener (Les quatre estacions), 14 de gener i 6 de maig. Preu de l’abonament: 100 euros
Més informació

5. Cartografia musical

Aquest programa ens convida a viatjar per tres èpoques i tres ciutats d’Europa. El primer concert està basat en dos poemes simfònics d’Ottorino Respighi, el gran compositor italià de principis del segle XX, dedicats a l’eterna Roma: Feste romane i Pini di Roma. El segon s’endinsa en el temps, fins a principis del segle XVII, per conèixer el cicle de madrigals Il vespro della beata Vergine, que Claudio Monteverdi va composar durant els seus moviments per Itàlia, entre Màntua, Roma i Venècia. La tercera ciutat és Viena, on Gustav Mahler va composar les seves simfonies, l’últim gran esclat del romanticisme: escoltarem la primera, l’anomenada Tità.

4 de novembre, 17 de febrer i 5 de maig. Preu de l’abonament: 90 euros
Més informació

6. Xou simfònic

El nom d’aquest cicle és prou clarificador: consisteix en una celebració de la simfonia, la forma més noble i poderosa de la música occidental. Però compte, no es tracta de les grans simfonies històriques, sinó de la seva evolució al segle XX fora de les sales de concerts i en un nou àmbit: les pel·lícules de Hollywood, els grans musicals, el món de l’espectacle de masses que va ser un espai de renovació del llenguatge per a la gran orquestra. Les obres escollides són els clàssics dels musicals –una tria (Jesus Christ Superstar, Els miserables, La La Land, etcètera) a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès–, les bandes sonores de les millors pel·lícules de l’oest –amb molta obra de Morricone– i l’edat daurada de Hollywood, amb peces que van des d’Erich Wolfgang Korngold a John Williams.

5 d’octubre, 4 de gener i 11 de gener (musicals), 23 de novembre i 7 de juny. Preu de l’abonament: 100 euros
Més informació

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat