Katy Perry

Les 20 millors cançons pop de la història

Grans 'hits' que han estat revolucionaris, han encapçalat les llistes d'èxits de mig món i no tens més remei que cantar-les a ple pulmó

Publicitat

Les millors cançons pop de tots els temps són tan variades i dispars com els artistes que les canten, i tracten tots els temes imaginables, des d'amor i sexe fins a cors trencats –i tots els temes que sorgeixen entre l'enamorament i la ruptura–. Retrocedim més de tres dècades per trobar el millor i més destacat d'aquest gènere que té tants seguidors com detractors. La nostra llista inclou des de cançons de festa per donar-ho tot, èxits de karaoke, un parell de 'one hit wonders' i molt més. Play!

NO T'HO PERDIS:  Cançons fetes per dones que has d'escoltar

‘Thriller’, de Michael Jackson

Des dels primers acords tan reconeixibles fins a l'esgarrifós interludi de Vincent Price -sense esmentar l'èpic i revolucionari acompanyament d'aquesta mini-pel·lícula musical que va marcar un abans i un després en el món del videoclip-, 'Thriller' es va convertir en un clàssic en el mateix moment de la seva publicació i avui dia segueix sent tan popular com ho era el 1982. El 'moonwalk' mai passa de moda.

‘Like a Prayer’, de Madonna

El 'hit' de la reina del pop de 1984, que forma part del mateix àlbum homònim, va convertir a Madonna en una icona musical indiscutible. El tema va aconseguir el número u de la llista Billboard i ha estat versionada incomptables vegades, encara que la cançó original segueix arrasant a la ràdio i a les pistes de ball avui dia.

Publicitat

‘When Doves Cry’, de Prince

L'Artista Abans Conegut com a Prince va lluitar contra la infracció del 'copyright' a la música durant tota la seva il·lustre carrera, per protegir grans 'hits' com aquest tema (motiu pel qual és gairebé impossible escoltar una cançó de Prince a Youtube o a qualsevol altra plataforma on line). Aquesta cançó de 1984 va tornar a les llistes d'èxits després de la mort de Prince en 2016 per recordar-nos a tots que el llegat d'aquells que brillen mai s'extingirà.

‘I Wanna Dance With Somebody’, de Whitney Houston

Aquesta cançó, que rebentava les pistes de ball cada vegada que sonava, va encapçalar la llista de grans èxits que acabaria llançant a Whitney Houston i va aterrar a la part alta de la llista Billboard, convertint-se així en el quart tema de l'artista que arribava a aquesta posició. Tot i les crítiques que va rebre per part de la premsa musical sobre el ritme poc arriscat i la similitud amb el seu anterior hit 'How Will I Know', la cançó li va valer a Whitney un Grammy i un American Music Award.

Publicitat

‘Baby One More Time’, de Britney Spears

'Baby One More Time', la cançó de 1998 que va provocar el canvi d'imatge de milers de noies de tot el món, va catapultar a una joveníssima cantant de 16 anys -ex noia Disney- a la fama, i no l'ha deixat des de llavors. Segueix sent un dels 'hits' més venuts de tots els temps, amb més de 10 milions de còpies, i el vídeo que l'acompanyava ha inspirat des d'artistes que l'han imitat fins a disfresses de Halloween.

‘It’s Gonna Be Me’, de ‘N Sync

No passa un any sense que Internet recordi aquest èpic segon single del disc de la famosa 'boy band', sobretot quan s'acosta el mes de maig. Tot i que Justin Timberlake i els seus col·legues es van colar al cor de totes les adolescents de l'època, aquest tema de l'any 2000 va ser l'únic que va aconseguir colar-se a la part alta de la llista Billboard.

Publicitat

‘Everybody (Backstreet’s Back)’, de Backstreet Boys

Com si poguéssim viure sense ells! Els Backstreet Boys van tornar amb un segon disc i amb aquest single el 1997. El videoclip d'aquesta cançó -pagat pels mateixos cantants després d'una disputa amb la productora- parodiava el 'Thriller' de Michael Jackson i es va convertir en un èxit instantani. Sentiu-vos lliures per debatre si aquesta cançó hauria d'estar per sobre de la de 'N Sync o no.

‘Rolling in the Deep’, d'Adele

L'explosió britànica (aka. Adele) va saltar a la fama internacional amb aquesta cançó, llançada quan només tenia 21 anys -encara que la seva veu desprèn l'experiència d'una dona molt més gran-. Tons vocals gairebé impossibles d'assolir i una història d'amor trencada li van valer a Adele dos Grammy mentre que fans de tot el món cridaven i cantaven aquest himne de les ruptures amoroses.

Publicitat

‘Don’t Stop Believing’, de Journey

Encara que originalment es va llançar el 1981, la inspiradora cançó de Journey s'ha convertit en un tema clàssic de karaoke de finals dels 2000 després d'aparèixer al final dels Soprano, versionada per l'elenc de Glee (diverses vegades) i des de llavors ha tornat a ser versionada per moltes altres bandes. Per increïble que sembli va ser una de les cançons més descarregades d'iTunes en 2008 i 2009, gairebé tres dècades després de la publicació.

‘Billie Jean’, de Michael Jackson

Només hi ha un nom que permetem que es repeteixi en aquesta llista, i és òbviament el del Rei del Pop. 'Billie Jean', aquest tema que incita a taral·lejar, a seguir el ritme amb el peu o amb el que tinguis a mà, a moure el cap al ritme de la música, que es fica en el teu cap i no l'abandonarà fàcilment i que arrasa a les pistes de ball cada vegada que sona pels altaveus... no podia faltar en aquesta selecció!

Publicitat

‘Single Ladies (Put a Ring on It)’, de Beyoncé

L'himne per excel·lència de les dones a tot el món. Enganxosa, amb la seva pròpia versió espanyola, ningú pot resistir-se al ball de 'Queen B' amb leotards, movent-se d'aquesta forma única al costat de dues ballarines. I sí, Kanye West tenia raó: "Beyoncé té un dels millors vídeos de tots els temps!"

‘Genie in a Bottle’, de Christina Aguilera

Gairebé al mateix temps que Britney, una altra 'noia Disney' va debutar amb aquest tema d'aire místic sobre fregar alguna cosa i possiblement insinuant vagament un tema pujat de to. De tota manera, les pre-adolescents que la cantaven en l'època sabien que en realitat la cançó publicada el 1999 anava sobre l'autodeterminació, no?

Publicitat

‘Hollaback Girl’, de Gwen Stefani

L'animadora que tots portem dins es van entusiasmar amb aquesta cançó de la líder de No Doubt des del primer cop de tambor i fins a l'últim aplaudiment. Encara no sabem exactament què és una "Hollaback girl", però, eh, per fi sabem com lletrejar "banana"!

‘Call Me Maybe’, de Carly Rae Jepsen

Aquesta cançó va convertir l'any 2012 en l'any del romanç cursi després que Justin Bieber i Selena Gomez gravessin junts un 'lip dub' amb aquest tema de fons. Jepsen no ha tornat a tenir un gran èxit des de llavors, però sens dubte el seu hit ha facilitat el flirteig i ha ajudat a aconseguir molts números de telèfon en aquests anys. Gràcies, Carly Rae!  

Publicitat

‘Uptown Funk’, de Mark Ronson i Bruno Mars

Bruno Mars va posar la veu a aquest tema produït per Mark Ronson a la quarta col·laboració entre tots dos. Va arrasar als Grammys de 2015, guanyant fins i tot el premi a Cançó de l'Any, i el seu videoclip s'ha convertit en el tercer vídeo més vist a YouTube. També s'ha utilitzat com a single a un fotimer d'anuncis.

‘Shake it Off’, de Taylor Swift

La cantant de country que es va convertir en una estrella del pop va llançar el 2014 l'àlbum '1989' i aquest single va aconseguir que fins i tot els seus detractors més acèrrims acabessin movent el cap fins a esdevenir autèntics fans de Swift. Fins i tot si mireu amb recel la seva estranya manera de ballar al vídeo que acompanya aquest hit acabareu involuntàriament ballant a la cadira al ritme de la música, confesseu!

Publicitat

‘Party in the USA’, de Miley Cyrus

Aquesta cançó pertany a una altra era de la Cyrus de la qual coneixem avui en dia, una època anterior a aquell punt d'inflexió que va ser la seva actuació amb Robin Thicke als VMA, una època en la qual només era Myley. De ritme enganxós i lletra que pràcticament tothom coneix, aquest 'hit' segueix arrasant avui dia, sobretot, és clar, als Estats Units.

‘Sorry’, de Justin Bieber

Després de fer una pausa a la música per créixer una mica, Bieber va tornar amb 'Purpose' l'any 2015. 'Sorry' era el segon single de l'àlbum, va ser mesclat per Skrillexy i en un cop de genialitat i sorprenent modèstia, es va excloure a si mateix del vídeo que acompanya aquest tema i el va centrar en un esbojarrat i acolorit grup de ballarines.

Publicitat

‘Firework’, de Katy Perry

Meitat himne de les pistes de ball, meitat cançó d'apoderament, 'Firework' va ser el tercer single llançat per Katy Perry del disc 'Teenage Dream' (2010) i gran punt d'inflexió de la seva carrera. Va guanyar el premi de Vídeo de l'Any als VMA del 2011 i va aconseguir dues nominacions als Grammy, i la publicitat que li van donar Seth Rogen i James Franco la van convertir en la reina dels anuncis del 2014.

‘No Scrubs’, de TLC

El primer single de l'àlbum 'FanMail' que va publicar el trio el 1999 es va convertir en un gran 'hit' i les noies de TLC ens van regalar el terme perfecte per aquells nois que no ens interessen. El vídeo que acompanya el tema, d'estètica futurista, es va endur el premi al Millor Vídeo de Grup als VMA del 1999 per davant d'altres bandes com 'N Sync i Backstreet Boys.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat