Alabama Shakes + Fermin Muguruza + Ana Tijoux + James


La setena edició del Cruïlla ens porta un bon grapat de concerts amb un cartell eclèctic i ple de bons músics, tant de casa nostra com internacionals. La redacció de Time Out Barcelona para bé l'oïda als concerts més destacats i us explica com ho han viscut
És com si Esperanza Spalding, encarregada d'obrir l'escenari Time Out al Cruïlla 2016, tingués dues cares. D'una banda la del músic cerebral, que compon un jazz-funk intrincat, complex, i el presenta en una posada en escena amb elements actorals i coreografiats, amb el trio de coristes representant una mena de descoberta o d'experiment, el missatge hermètic de l'àlbum 'Emily's D+Evolution' (2016). De l'altra, la del músic que és pur instint, que es contorneja amb plaer de manera felina mentre lidera el trio de baix elèctric –el seu instrument–, guitarra i bateria, que fa que els tres coristes es barregin entre el públic per ballar. I és aquesta combinació, que apel·la tant a l'intel·lecte com a les entranyes, el que fa la seva proposta interessant.
Quin contrast amb Cat Power, sense material per estrenar des de 'Sun' (2012), i un discurs de versions que no es renova, la veu sense lluentor i aquella angoixa que evidencia sobre l'escenari, com si fos un animal engabiat, que fa patir.
A l'altra punta del recinte, un relaxat Adrià Puntí, alternant piano i guitarra, s'entestava a fer cantar un públic que no li responia la seva cançó d'autor rock ancorada als 70, defensada amb bona qualitat de so per una banda solvent.
Havien de passar hores perquè els colombians Bomba Estéreo transportessin l'esperit del carnaval de Barranquilla al Fòrum, amb una inquieta Li Saumet lluint un plomatge blanc de punta a punta de l'escenari Time Out a ritme de cúmbia electrònica i champeta, ritmes de ball caribenys actualitzats per al club, que van fer suar un públic entregat a un moviment desenfrenat. –Marta Salicrú
Discover Time Out original video