8 motius per abonar-se al Liceu i no perdre's res de la nova temporada

La joia de Les Rambles continua celebrant el seu 175è aniversari amb una temporada 22/23 que fa un gran salt cap al futur per continuar construint història. Us hi espera risc, innovació i emocions que no us cabran al pit!
'Macbeth'
Foto: Gran Teatre del Liceu'Macbeth'
Time Out en col·laboració amb Gran Teatre del Liceu
Publicitat

Un salt al buit, a la incertesa, a l’aventura. Un gran salt que deixa enrere la zona de confort. Un viatge de no retorn. La nova temporada del Gran Teatre del Liceu és una invitació, un bitllet de tren, per a que cadascun de nosaltres ens endinsem, juntament amb els personatges dels seus títols, en una peripècia on tota decisió ens pot canviar la vida. Us hi atreviu?
Amb aquest 'leitmotiv' de fer un salt al buit, tota una declaració d'intencions, la joia de Les Rambles ens posa al davant una temporada 22/23 de 40 títols i 204 funcions que s’aventuren i s’obren a noves arts, noves creacions i noves produccions. Perquè, sense acceptar riscos, no hi ha camí cap al futur.
En una proposta compacta, dinàmica i transversal com la que presenten no faltaran, com és per descomptat en aquesta casa d'òpera i clàssica, grans veus, batutes de dons únics i obres mestres que saben emocionar-nos com si nosaltres mateixos en fóssim personatge. I és que al Liceu, el públic no és espectador; sinó família d'una experiència conjunta.
Sigueu part d'aquesta família i aconseguiu l'abonament del Liceu perquè aquest any presenta moltes novetats: és flexible perquè pugueu fer canvis il·limitats de títols i dates. Munteu-vos l'òpera a la vostra manera i p
repareu-vos per tot el que us espera: us ho expliquem en vuit punts clau.

1. Veus d'aquí i d'allà

Els 175 anys del Liceu no s'entendrien sense les grans veus que hi han passat, temporada rere temporada, aposta rere aposta.
Amb un salt cap a la qualitat artística que sempre s'escolta entre les seves parets, enguany el Liceu convida alguns dels noms més aclamats de l’escena operística actual, entre els quals destaquen Javier Camarena, Piotr Beczała, Matthias Goerne, Iréne Theorin, Nadine Sierra, Luca Salsi, Sondra Radvanovsky, Aleksandra Kurzak, Monica Zanettin, Joseph Calleja,  Lise Davidsen, Ermonela Jaho, Ambrogio Maestri, Daniela Barcellona, Nikolai Schukoff, Elena Pankratova, Evgeny Nikitin, Magdalena Kožená.
Sense deixar enrere el talent d'aquí, posant-se en la pell d'alguns dels rols més sonats de la temporada també trobarem veus com les de Sara Blanch, Serena Sáenz, Xavier Sabata, Saioa Hernández, Carles Pachón, Xabier Anduaga, Àngel Òdena, Lidia Vinyes-Curtis, Ruth Iniesta, Marta Mathéu, Pau Armengol, Rocío Martínez, Marta Infante, Leonor Bonilla, Albert Casals, David Cervera,  Mireia Pintó, Mercedes Gancedo, Stefano Palatchi, Antonio Lozano, Felipe Bou, Manel Esteve, Moisés Marín, Gemma Coma-Alabert. Una delícia per a les nostres oïdes.

2. Títols estel·lars

Per fer el salt a la primera proposta operística de la temporada, el Liceu comença amb molt bon peu: 'Don Pasquale'. Una producció de Damiano Michieletto que continua sent divertida i plena de vida com mai i que serà dirigida per Josep Pons. Javier Camarena i Nadine Sierra seran la parella protagonista de 'Manon' (Jules Massanet), acompanyats per Marc Minkowski. Sens dubte, un trio d'asos que amb el seu carisma parlaran de provocació i de l'adolescència o bé de la provocació de l'adolescència. Una òpera francesa que és tot un 'must'! 'Il trovatore' de Verdi, clàssic que també és imprescindible, tornarà al Liceu de la mà de l'artista resident Àlex Ollé en un muntatge inspirat en la Primera Guerra Mundial. I amb un gran salt cap a la innovació, tindrem el plaer de veure un dels espectacles més aclamats de les últimes temporades: 'L'incoronazione di Poppea' de Monteverdi signada per Calixto Bieito. Una proposta diferent i amb molta personalitat en què els personatges obsessius de l'òpera es presenten al límit de la vanitat, mentre les pantalles de vídeo que dominen l'escenari completen el glamurós món d'infinita autocomplaença. A la batuta, un gran nom que coneix amb perfecció aquests repertoris: Jordi Savall al capdavant d'una partitura que, com a curiositat, va ser considerada perduda durant segles i redescoberta el 1888.

3. Convidats de luxe

Per aquesta temporada el Liceu acull sobre l'escenari convidats de luxe que ens regalaran la seva visió de l'art, la vida i l'acció escènica. Un d'ells serà Jaume Plensa, dirigint en escena l'estrena mundial de la nova producció de Macbeth de Verdi. Com no podia ser d'una altra manera, ha proposat una poderosa presència estètica i ritual amb molt de moviment, ideal per aquest drama fosc, teatral i ple d'energia demoníac. Un dels altres convidats en què art, música i escena es barregen és amb Antonio Lòpez i 'Winterreise': una obra en què posarà en diàleg la seva obra amb la música de Schubert per donar vida a aquest títol, considerat el testament espiritual del compositor i un dels cicles de lieder més importants de la història de la música. Marina Abramović, una autèntica experta de la videocreació i la performance, arribarà per celebrar amb nosaltres el centenari del naixement de Maria Callas amb '7 Deaths of Maria Callas': un espectacle on els límits de l'òpera, l'art en viu, la performance i la videocreació desapareixen i es donen de la mà.

4. En moviment

Fidel a la seva aposta per la dansa, una temporada més el Liceu serà casa de tres espectacles del gènere; tres propostes que ens fan sentir àgils, lleugers, vius. Per una banda, tindrem a ‘Dido & Aeneas’, coproducció del Liceu amb coreografia de Blanca Li i direcció de William Christie: un espectacle molt esperat que camina entre l’òpera i la dansa, la traïció i la passió. Per una altra banda, també ens hi espera ‘Jungle Book reimagined’ d’Akram Khan: un conte amb un missatge molt poderós i vigent per al món actual, expressat des del gest i la tecnologia. I per últim, com a la proposta més experimental del gènere podrem gaudir de ‘Coppél-i.A’ amb els Ballets de Montecarlo. El coreògraf i director de la companyia Jean-Christophe Maillot revisa aquesta peça imprescindible del gènere amb una visió que reflexiona sobre la intel·ligència artificial a la nostra societat. 

5. Dones en acció

El Liceu continua fent història, enguany, en una direcció que aposta amb força per una major presència de dones. Raquel García-Tomás serà la segona dona a estrenar una obra absoluta al Liceu, amb 'Alexina B.', llibret d'Irène Gayraud i una proposta escènica de Marta Pazos. Triplet de dones per aquesta òpera de lluita per la identitat. Un dels altres moments clau serà amb 'Il trittico' de Puccini d'una mirada en femení dirigida per la fantàstica batuta de Susanna Mälkki, en una producció exuberant de Lotte de Beer de la Bayerische Staatsoper de Munic. Com a artistes convidades de la temporada, la poeta Louise Glück i la fotògrafa i artista visual Flávia Junqueira també ompliran d'art les parets del Liceu. Aquesta última, coneguda per interpretar espais històrics o espais naturals amb impactants globus que juguen entre salts al buit i el silenci, amb una instal·lació a la Sala del Liceu just en començar la temporada.

6. Vetllades que prometen

Recitals, concerts, cicles simfònics i música de cambra complementen una programació transversal com la d'enguany. Sense dubte, pels amants de Wagner un dels recitals més especials serà la reunió de llegendes del món wagnerià: amb Waltraud MeierIréne Theorin i Lise Davidsen. Serà una delícia escoltar aquestes tres veus que han dedicat la seva carrera al compositor alemany. Amb ganes de reptes, de risc i de passos endavant, la nova temporada també suposarà una aventura per a l'Orquestra Simfònica del Liceu amb un cicle simfònic durant les següents cinc temporades entorn de l'Univers Mahler i dirigit pel mestre Josep Pons. Junts desplegaran l'integral de l'obra simfònica de Mahler, dos concerts on s'interpretaran la Simfonia núm. 3 i 6 i, amb Gustavo Dudamel a la batuta, també escoltarem la novena a principis de temporada.
La música de cambra també tindrà el seu espai al llarg de la temporada, amb dos concerts que acolliran diverses formacions de cambra sorgides de l'Orquestra del Liceu amb artistes convidats: Kolja Blacher i Stefan Dohr. Al, al Foyer, un dels nostres espais preferits, continuarem delectant-nos amb integral dels 'Madrigals' de Monteverdi, obra que encarna el naixement del gènere de l'òpera, de la mà del director Rinaldo Alessandrini.
Com a un dels projectes en xarxa d'aquesta temporada, pujarà a l'escenari principal 'La gata perduda': una òpera cocreada amb el barri del Raval amb l'objectiu de reforçar els lligams entre el Liceu i els veïns i veïnes del barri. L'acció forma part d'un projecte a nivell europeu i l'òpera comptarà amb música d'Arnau Tordera I, text de Victoria Szpunberg i posada en escena de Ricard Soler.

7. Viure l'òpera com vulguem

Apostant sempre per la innovació i per apropar l'òpera a nous públics, el Liceu continua amb dues de les seves propostes més noves.
Per una banda, continua revolucionant la forma de veure l'òpera amb LICEU+LIVE i una nova temporada digital que ens permetrà veure títols de la temporada amb una experiència de visionat fascinant. I sigui en directe o en una versió especial editada! Els títols que tindrem disponibles són 'Il trovatore', 'Il trittico', 'Tosca', 'Macbeth' i 'Manon'.
Per l'altra banda, continua amb les sessions de LiceuUnder35, que tot i ser estrenades el setembre de 2018, tornen amb novetats que enyoràvem: la festa amb food stands i DJ al finalitzar la funció! Aquesta experiència única que acosta el gènere operístic als joves és tot un pla per conèixer de prop el Liceu, entrar en contacte amb el món de l'òpera i els seus clàssics i, alhora, gaudir d'estones en bona companyia, bon menjar i bona música. A un preu de només 20 € podrem gaudir d''Il trovatore', 'Tosca', 'Alexina B' i també l'espectacle de dansa-òpera 'Dido & Aeneas'. Per si fos foc, ser membre de la ComunitatUnder35 (és gratuïta, només cal inscriure's!) també dona accés prioritari a la compra d'entrades d'aquestes sessions úniques una hora abans de la venda general o fins i tot la compra exclusiva d'entrades a 30 € a partir de 15 dies abans de l'estrena entre altres activitats exclusives de la temporada.

8. Abonaments molt personalitzats

El Liceu vol celebrar els seus 175 anys arribant als 17.500 abonaments. Us apunteu a aquesta xifra rècord?
Els abonaments sempre són opcions que et fan estalviar temps, diners i problemes, i els d'enguany encara més!
Com a novetat d'aquesta nova temporada, els abonaments del Liceu seran 100% flexibles perquè pugueu fer canvis il·limitats en els títols i en les dates, independentment del torn. Munteu-vos l'òpera a la vostra manera!
Amb els abonaments també rebreu entre el 10 i el 25% de descompte en els abonaments, depenent del número de títols del que està format i si és a la carta, així com el 20% de descompte addicional en la resta d’entrades de la temporada i molts altres avantatges.
Si sou de dansa, un any més continua l'abonament d'aquest gènere amb tres espectacles, 'Dido & Aeneas', 'Jungle Book reimagined' i 'Coppél-i.A', amb un 30% de descompte.
I si voleu anar-hi acompanyats, no us perdeu aquesta súper proposta, el Liceu entre generacions: tots els abonats podran comprar fins a quatre entrades i venir acompanyats a un preu únic de 35 €. Això sí, dos dels acompanyants han de tenir entre 14 i 28 anys per poder gaudir de les quatre òperes incloses: 'Don Pasquale', 'Il trovatore', 'Macbeth', i 'Manon'.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat