1. Família coral Orfeó Català, Palau de la Música
    Foto: Ricardo Ríos / Palau de la Música
  2. shutterstock_82160770.jpg
    Palau de la Música
  3. shutterstock_74638360.jpg
    Palau de la Música
  4. Palau de la Música

Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana és un auditori modernista únic al món, dissenyat a principis de segle XX per Lluís Domènech i Montaner
  • Música | Espais musicals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

El Palau de la Música Catalana és un dels auditoris més espectaculars del món: una extraordinària explosió d'arquitectura modernista construïda l'any 1908 per Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català i finançat per subscripció popular, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més del seu interior, amb una sala de concerts d'una bellesa aclaparadora amb presència de les muses, val la pena dedicar una estona a admirar la façana i reconèixer alguns dels elements que hi ha representats, com els bustos dels compositors Palestrina, Bach, Beethoven i Wagner, o el grup escultòric La cançó popular catalana, que fa cantonada.

Quins concerts es fan al Palau de la Música?

Un concert al Palau és, des de fa dècades, sinònim de consagració per a un artista. Música coral, música simfònica, recitals de clàssica, de cançó d'autor, de pop i de rock... l'esplèndida capsa de música del Palau, presidida per l'emblemàtica lluerna, els vitralls i els conjunts escultòrics, confereix sempre un entorn únic i singular a totes menes de músiques, però també s'hi poden fer visites guiades si el que voleu és descobrir-ne els secrets arquitectònics. 

Com arribar al Palau de la Música?

El Palau de la Música està ubicat al barri de Sant Pere, i és fàcil arribar-hi amb transport públic. La parada de metro més propera és la d'Urquinaona (L1, L4) i hi paren també els autobusos V15, V17, 47. Consulteu possibles variacions en l'accés a la web del Palau durant les obres de Via Laietana.

Visites guiades

El Palau de la Música, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, ofereix visites guiades on s'explica amb detall la fascinant obra de Lluís Domènech i Montaner. Són visites de 55 minuts que costen 20 euros i es poden reservar des de la web.

A sota trobaràs més detalls i els pròxims concerts més destacats

Detalls

Adreça
Palau de la Música, 4-6
Ciutat Vella
Barcelona
08003
Transport
Urquinaona (M: L1-L4)

Què hi ha ara mateix

Festival de valsos i danses

L'Orquestra Simfònica del Vallès ofereix cada any un concert de valsos i danses que s'ha convertit en tota un tradició. Música a l'entorn de la família Strauss, però que inclou també obres d'altres autors. Enguany serà Xavier Puig, el director titular de l'orquestra vallesana, qui s'ocupi de la direcció. La solista convidada serà en aquesta ocasió la tarragonina Marta Mathéu. Bon humor i bona música per donar la benvinguda al Nadal.
  • Clàssica i òpera

Concert de Sant Esteve

Els diferents cors que integren la nombrosa família coral de l'Orfeó Català es reuneixen una sola vegada l'any, en la qual comparteixen l'escenari del Palau de la Música Catalana. És el tradicional concert de la diada de Sant Esteve, que se celebra des de 1913. Des dels més petits fins al Cor Gran, interpreten música de temàtica nadalenca, d'autors i èpoques diverses. Un concert esperat i molt seguit, tant en directe com també a través de la ràdio i la televisió.
  • Clàssica i òpera

María Dueñas + Philharmonia Orchestra + Marin Alsop

La jove violinista andalusa, un dels talents més grans que hagi donat el violí aquests últims anys, torna al Palau de la Música Catalana, per interpretar el Concert per a violí i orquestra de Korngold, una obra no gaire interpretada però de gran bellesa i regust cinematogràfic. El concert, que dirigirà la nord-americana Marin Alsop, inclou també Strum de Montgomery i la Suite del ballet Romeu i Julieta, de Prokófiev.
  • Clàssica i òpera

Dream Requiem, de Rufus Wainwright

Continuen les incursions del cantautor nord-americà en la música clàssica. Primer va ser l'òpera i ara és la música simfònicocoral. El seu Dream Requiem, concebut durant la pandèmia. Una obra encarregada per diverses orquestres i auditoris europeus, entre els quals hi ha el Palau de la Música Catalana i L'Auditori de Barcelona, que ara s'estrena al nostre país i també a l'estat. Els intèrprets seran Anna Prohaska (soprano), l'Orfeó Català i el seu Cor Infantil, i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Ludovic Morlot. L'actriu Sharon Stone serà la narradora.
  • Clàssica i òpera

Royal Concertgebouw Orchestra + Klaus Mäkelä

El finlandès Klaus Mäkelä, tot i la seva joventut, és un dels directors més admirats i reconeguts de l'actualitat. Ara actua al Palau de la Música Catalana, al capdavant d'una de les millors orquestres del món, com és la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam. El programa està format per músiques de Unsuk Chin (Subito con forza), Richard Wagner (Idil·li de Siegfried) i Richard Strauss (Vida d'heroi).
  • Clàssica i òpera

Carmen

El Palau de la Música Catalana s'han convertit aquests últims anys en un escenari operístic. No és gens estrany trobar-hi òpera a la seva programació, en versió de concert i també semi-escenificada. És el cas d'aquesta proposta de l'òpera Carmen, de George Bizet, a càrrec de la companyia NovAria. Seixanta artistes sobre l'escenari, en una producció amb direcció artística de Sergi Giménez i musical d'Adolf Gassol. A més, inclou subtítols en tres idiomes: català, castellà i anglès. 
  • Clàssica i òpera

Passió segons Sant Mateu

Les passions de Bach es poden escoltar en qualsevol època de l'any, però especialment a la Setmana Santa, l'època per a la qual van ser creades. Per sort, el Palau de la Música Catalana ens ofereix des de fa anys la possibilitat d'escoltar-les en directe. La Passió segons Sant Mateu, la més monumental, sonarà aquesta vegada dirigida per Justin Doyle, al capdavant d'un grup de solistes vocals, el RIAS Kammerchor Berlin i l'Akademie für Alte Music Berlin. Intèrprets de garanties per a una obra imprescindible.
  • Clàssica i òpera

Rudolf Buchbinder

Les 32 sonates per a piano que va compondre Ludwig van Beethoven són una referència absoluta per als intèrprets d'aquest instrument. El geni de Bonn va escriure aquestes peces al llarg de la seva vida i podem resseguir-hi l'evolució del seu estil com a compositor. Rudolf Buchbinder, un dels grans intèrprets d'aquest repertori en l'actualitat, ha seleccionat tres de les més emblemàtiques per al seu recital del Palau. Són les que porten per títol Clar de lluna, Patètica i Appasionata.
  • Clàssica i òpera
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà