Per què Acid Arab és un dels concerts de l'estiu?

Si encara no coneixeu a aquest duo de djs francesos no us podeu perdre el show que oferiran el proper 3 de juliol al Caprichos de Apolo. La barreja més fresca i millor agitada de la música de ball d'Orient i Occident per a que gaudiu de valent. Sentiu-los!
Acid Arab
Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Publicitat

Guido Minisky i Hervé Carvalho són el duo francès que hi ha darrere d’una de les propostes més exòtiques i interessants de l’electrònica actual. El passat 2016 firmaven el que es convertia en un dels discs d’electrònica més ben valorats de l’any en totes les llistes de mitjans especialitzats:'Musique de France'. Un treball on conflueixen estils aparentment tan diferents com el House i el techno més àcids amb les melodies, textures i càntics d’origen àrab. En definitiva, la unió sonora de l’Orient Mitjà i l’Occident en clau electrònica. Us proposem un tastet per tal que obriu boca abans d'anar a veure'ls a l'Apolo, on estaran acompanyats pel teclista Kenzi Bourras.

La definició d’un estil únic

Tot va començar en un viatge on els dos Djs residents del club Chez Moune de París van viatjar a Tunísia en companyia de Dj Gilb’R, un altre dels principals exponents de l’electrònica gala. Fascinats per la cultura musical i la nova riquesa sonora de l’orient, van decidir editar varis maxis i un recopilatori anomenat “Acid Arab Collections”, on col·laboradors de la talla de Pilooski, Etienne Jaumet o Crackboy, entre d’altres, creaven la seva pròpia versió del que ells mateixos definien com a música àcid d’origen àrab. Des de llavors, el duo parisenc no ha deixat d’investigar en noves formes de combinar ambdós mons musicals.

Una sonoritat exòtica

Aquesta nova forma de world music va més enllà de la unió entre l’escola àcid parisenca i la tradició musical del Magreb. En les seves sessions, remescles i, per descomptat, a través del seus treballs com el ja citat “Musique de Frances” o l’EP “Djazirat el Maghreb”, Acid Arab aprofundeixen en la sonoritat de països com el Pakistan, el Kurdistan o l’Índia, entre d’altres. Això és degut, segons ells mateixos diuen, a que la sonoritat nasal i la forma crua en com estan enregistrats els sons que hi podem trobar al nord d’Àfrica i l’Orient mitjà, no deixen de ser una forma, en certs passatges musicals, de fer àcid music.  

L’Apropament al gran públic

El veritable èxit d’Acid Arab va més enllà de l’extraordinària unió de la vanguardia electrònica i la cultura àrab. El que realment han aconseguit el duet francès és portar aquest còctel sonor entre orient i occident al gran públic, deixant de banda els circuits minoristes i donant el salt a les grans lligues. Aquesta fórmula els ha dut a rodar per tot el món i actuar en festivals de gran renom. Alguns encara recordaran l’actuació del passat Sónar 2016 com un dels directes més interessants del festival, on van presentar el seu darrer disc, el mateix que els portarà el proper 3 de juliol al Caprichos de Apolo.

Un univers addictiu

L’Univers sonor dels Acid Arab es completa amb els seus visuals. Només cal donar-se una volta per youtube i veure els seus vídeos, mix, sessions en directe i demés per entendre el perquè dels poderosos efectes addictius del duet. I es que la modernitat i el folklore sonor adopten una dimensió més a través del suport audiovisual de la parella parisenca. Sens dubte una proposta tant poderosa com encisadora destinada a la pista de ball que, si tens l’oportunitat,  no pots perdre’t.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat