1. Sala Apolo
    Photograph: Sala Apolo
  2. 75 anys
    Foto: Sala Apolo | Sala Apolo
  3. Sala Apolo
    Foto: Óscar García | Sala Apolo
  4. Sala Apolo
    © Maria Dias | Sala Apolo
  5. Sala Apolo
    Fotografia: Sala Apolo | Sala Apolo
  6. Sala Apolo
    Foto: Sala Apolo | Sala Apolo

Sala Apolo

La Sala Apolo és un clàssic de la música en directe a Barcelona i un temple de l'electrònica gràcies al famós Nitsa Club dels divendres i dissabtes
  • Música | Espais musicals
  • El Poble-sec
  • Crítica de Time Out
Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

La sala de concerts del carrer Nou de la Rambla, cantonada amb el Paral·lel, ha esdevingut el paradigma de la bona música en viu sense etiquetes. Figures emergents i consagrades del pop, el rock, la música d'arrel i l'electrònica, d'aquí i d'allà, trepitgen l'escenari de les dues sales de concerts, la sala titular i La (2) de Apolo, gairebé cada dia de la setmana. I pel que fa al 'clubbing', Apolo és la seu de les sessions de Nitsa Club (electrònica), Honey Bunny (rock) i Caníbal (música d'arrel urbana), entre d'altres. Des del 2018 disposa d'un espai polivalent a cel obert, La (3) de Apolo. En aquest espai es celebren també dies com el Cap d'Any i el Sant Joan, amb esdeveniments especials per l'ocasió. 

Quantes sales té l'Apolo?

Tres. La sala principal, la històrica, amb capacitat per a 1.300 persones en concert dempeus; La (2), de construcció molt més moderna, amb capacitat per a 800 persones en concert; i La (3) amb un aforament de 300 persones en concert i amb un pati a l'aire lliure.

Quina música posen a l'Apolo?

Rock, pop, indie i derivats a les sessions Honey Bunny dels dilluns; pop, reggaeton, hip-hop, trap i similars a les Bresh dels dimecres; músiques urbanes globals a Caníbal els dimecres a La (2); grans hits de rock, dance i urban a Milshake els dijous; i música electrònica al clàssic Nitsa dels divendres i els dissabtes. A més, els diumenges l'Apol·lo se celebra la festa petarda Churros con Chocolate.

Fes 'scroll' per a més detalls i pròxims concerts i festes a l'Apolo!



Detalls

Adreça
Nou de la Rambla, 113
El Poble-sec
Barcelona
08004
Transport
Paral·lel (M: L2,L3)

Què hi ha ara mateix

Curtcircuit 2025

Una minigira de Christina Rosenvinge presentant Los versos sáficos (2023) en sales petites enceta la nova edició del Curticrcuit (la que fa tretze, ja!), amb concerts a partir del 27 de febrer i que s'allargaran fins al desembre. El cicle de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), que vol reivindicar el paper dels espais de música en directe de proximitat, ha anunciat dates fins a finals de novembre.  Rosenvinge serà el 27 de febrer a Els Pagesos de Sant Feliu de Llobregat, el 28 a El Siglo de Sant Cugat i l'1 de març a l'Espai Orfeó de Lleida. Pel que fa a Barcelona, seguiran els concerts de Tulsa a sala VOL l'1 de març, de Myriam Swanson el 13 a La Nau, de Verde Prato el 22 de març al Club Sauvage (antic Sidecar), i de Svsto el 25 d'abril a la Sala Apolo.  Més concerts, entre altres: el 17 de maig The New Raemon & McEnroe seran a la sala Wolf; el 15 de juny Los Straitjackets + Jake La Botz a la Nau; el 8 de novembre, el llegendari cantant de Sugar i Hüsker Dü Bob Mould serà a Estraperlo Club del Ritme de Badalona en versió solo elèctrica; Sol Lagarto tornen breument als escenaris per a un únic concert a La [2] d'Apolo; i Yawners actuarà el 21 de novembre a la sala Upload.  Els tiquets ja es poden comprar al web del Curtcircuit a preus que van dels 12 als 22 euros. Estigueu atents també als nous artistes que queden per anunciar i tingueu en compte que n'hi ha més a Tarragona, Mataró, Lleida, València i altres poblacions.  

Mess us convida a gaudir de Move 78 i Dowdelin a l'Apolo

Concertassos a la vista! Metro Etnico Sound System (Mess), una associació on la cultura i la música s’abracen ben fort, fa tres anys que omple espais amb melodies d’arreu del món. Ha acollit llegendes com Esposito, Enzo Avitabile, DJ Gruff o 99 Posse. Ara, toquen dues cites musicals imperdibles: el 17 d’abril amb Move 78 i el 7 de maig amb Dowdelin, totes dues a les 20 h a la Sala 2 d'Apolo. L'hora d'escoltar: Move 78 Des de Berlín, Move 78 arriba amb una fusió hipnòtica de jazz improvisat i hip-hop electrònic que us transporta a un altre univers. Creen música a partir d’improvisacions d’estudi, mostres i sons naturals, enriquits amb cordes i flautes. En directe, reinventen cada peça amb composicions espontànies que posen els pèls de punta. Inspirats per una famosa jugada de Go entre un humà i una IA, el seu nom simbolitza l’adaptació davant la tecnologia. Amb tres àlbums i més de 17 milions d’escoltes, són una joia sonora que cal viure. Compreu els tiquets aquí. L'hora de ballar: Dowdelin Us agraden els ritmes que encenen el cos? Dowdelin us farà bullir la sang amb el seu còctel d’afro-caribeny, electrònica, jazz i ritmes tradicionals de les Antilles franceses com el Gwo-Ka o la Biguine. Tan orgullosos estan que s'autodenominen Creole Afro-Futurists.Després del seu debut Carnaval Odyssey (2018), amb temes com Boaty Cruisy, van llançar Lanmou Lanmou (2022), un disc més directe i ballable que ha estat tot un èxit als festivals europeus. Han aconseguit el que pocs: acoplar...

Capitão Fausto

Capitão Fausto han esdevingut una de les bandes més influents de la seva generació a Portugal, amb una trajectòria marcada per una evolució constant. Des de Gazela (2011) fins al seu nou disc, Subida Infinita, han anat refinant el seu so, passant d'una energia desbordant a composicions més melòdiques i introspectives. L'àlbum, marcat per canvis personals i creatius dins del grup, també és l’últim amb la participació de Francisco Ferreira, membre fundador. El concert del 22 d’abril a la Sala Apolo serà una oportunitat per escoltar en directe aquesta nova etapa, on la banda manté el seu segell característic: cançons que oscil·len entre la sofisticació i l’espontaneïtat, amb lletres que exploren els cicles de la vida. Amb més d’una dècada de carrera i el seu propi segell discogràfic, Cuca Monga, Capitão Fausto han contribuït a renovar el pop-rock cantat en portuguès, consolidant-se com una proposta imprescindible dins l’escena independent.

Lucinda Williams

La veterana cantautora nord-americana Lucinda Williams és cara de veure. En els seus quasi 50 anys de carrera només ha visitat Barcelona en dues ocasions. La primera per presentar 'Little honey' (2008) a la Sala Apolo i la segona, el 2013, a l'antiga BARTS (avui Paral·lel 62) dins del festival Guitar BCN. La tercera serà aquest 19 de juny de 2025, a la Sala Apolo, una gran ocasió per veure de prop una de les grans figures de la música d'arrel nord-americana, la mescla de country, folk, blues i rock que des dels anys 90 anomenem americana.   La cantant, guitarrista i compositora de Louisiana compta amb una nodrida trajectòria, que inclou setze àlbums d'estudi, l'últim, Stories from a rock n roll heart (2023), però també una infinitat de col·laboracions i d'altres projectes, com la sèrie de set discos temàtics Lu's jukebox, de la qual acaba de publicar Sings the Beatles from Abbey Road (2024) i en la qual també ha homenatjat els Roling Stones, Tom Petty i la música soul dels 60.  Per poc que us interessi el rock clàssic americà, no hi falteu, les entrades ja estan disponibles a la web de Last Tour per 50 euros (a banda de Barcelona també actua a La Riviera de Madrid i a l'Azkena Rock Festival de Vitoria).  Consulta quins altres grans concerts hi ha a Barcelona el 2025.
  • Rock i indie
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà