Per fi s’estrena a Barcelona ‘Quartett’, per primer cop a l’Estat Espanyol, un dels muntatges operístics més trencadors que s’han produït a Europa en els últims anys. Signada per Luca Francesconi, compositor radicalment modern, i amb muntatge d’Àlex Ollé, fundador de La Fura dels Baus, proposa una experiència escènica d’alt voltatge. La podràs viure del 22 de febrer al 3 de març al Gran Teatre del Liceu, no te la perdis! Et donem sis motius de pes que et faran córrer a comprar les entrades!
Sis motius de pes per no perdre’s ‘Quartett’ al Liceu
No et pots perdre ‘Quartett’ perquè...
2. 2- ...Luca Francesconi ha creat una composició visionària
El milanès Luca Francesconi ha estat director de l’àrea de música de la Bienal de Venècia, entre 2008 i 2011, és pedagog, director d’orquestra i tot un crack de la composició contemporània. Amb ‘Quartett’ ho ha petat. L’estrena absoluta va ser el 2011 al Teatro allà Scala de Milà i des d’aleshores s’han fet tres produccions diferents que han voltat per tot el món. És una òpera d’un sol acte, amb 13 escenes i una duració no massa llarga, d’una hora i vint minuts que es viuen intensament.
I el seu punt fort és la música, tota una experiència pels sentits!3. ...revisa ‘Les amistats perilloses’ d’Heiner Müller
Les obsessions sexuals i les perversions del Vescomte de Valmont i la Marquesa de Mertuil, els dos personatges que han jurat no tornar a estimar mai més, són el centre d’aquesta història coneguda. ‘Quartett’ està basada en el text de Heiner Müller, que alhora es va inspirar en la novel·la de Pierre Chordelos de Laclos, ‘Les amistats perilloses’, de la que Milos Forman o Stephen Frears, entre d’altres, n’han fet pel·lícules. En aquesta òpera pugen a escena els instints sexuals més crus i la total absència de compassió. Hi ha escenes de seducció tan pujades de to que, en alguns dels teatres d’òpera del món on s’ha representat, el públic més tradicional s’ha aixecat en grup per marxar a mitja escena!
4. ...una parella fa de quartet!!!
5. ...fliparàs amb l’espai escenogràfic!
6. ...promet tota una experiència musical
El desafiament més gran que fa Luca Francesconi amb aquesta obra és la composició musical, que trenca amb les regles de l’òpera més tradicional. En el fos, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu interpreta en directe part de la partitura, que es combina amb música preenregistrada d’una altra orquestra i tractada electrònicament, que emet el so per damunt dels caps de l’audiència. Una experiència immersiva i irrepetible!