Notícies

10.000 m² de plaques solars s'instal·laran al Tibidabo, el Port Olímpic i l'Anella Olímpica de Barcelona

L’energia generada permetrà cobrir al voltant d’un 15 % del consum elèctric anual de l’empresa pública BSM

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Anella Olímpica, plaques solars
Ajuntament de Barcelona Anella Olímpica, plaques solars
Publicitat

La ciutat fa un pas endavant per apropar-se a l’energia renovable i el seu compromís amb la sostenibilitat i la mitigació dels efectes del canvi climàtic. I és que, emmarcat en el pla d’autosuficiència energètica i descarbonització, l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM) instal·larà en els seus equipaments 4.200 plaques solars destinades a l’autoconsum en els pròxims dos anys. D’aquesta manera, es contribuirà a la necessària transició energètica cap a un model autosuficient i menys dependent dels combustibles fòssils. 

En total, seran 9.700 m² de panells solars, que permetran multiplicar per vuit la capacitat de generació elèctrica de BSM, amb quasi 2 MWp de potència fotovoltaica instal·lada. Així, l’energia generada permetrà cobrir al voltant d’un 15% del consum elèctric anual del conjunt d’equipament de l’empresa. La resta es continuarà abastint amb energia elèctrica d’origen 100% renovable, com ja es fa actualment. 

Les plaques més grans s’ubicaran al Tibidabo (1.600 m²), a l’Anella Olímpica (2.316 m²) i al Port Olímpic (3.560 m²). Aquesta última, la de majors dimensions, s’ubicarà a la coberta del Balcó Gastronòmic i permetrà cobrir el consum elèctric del port i altres espais de BSM propers. També instal·laran estructures per generar energia elèctrica d’origen renovable el Zoo de Barcelona, l’Estació d’autobusos Barcelona Nord, el Parc del Fòrum i els Cementiris de Barcelona.

Anella Olímpica, plaques solars
Ajuntament de BarcelonaAnella Olímpica, plaques solars

La sostenibilitat és una de les prioritats estratègiques de Barcelona Serveis Municipals. Per aconseguir que Barcelona sigui una ciutat més sostenible, l'empresa integra consideracions ambientals i socials en totes les seves activitats i iniciatives. Aquest compromís es materialitza mitjançant la implementació d'accions enfocades a reduir el consum de recursos, disminuir les emissions i generar impactes socials positius, a més de promoure una gestió sostenible de tots els seus espais. 

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat