[title]
La música és un tret distintiu de Barcelona. La ciutat acull cada setmana concerts de tota mena; des d’actuacions de petit format en alguna de les desenes de sales barcelonines fins a macroconcerts al Palau Sant Jordi i a l’Estadi Olímpic. Malgrat que podeu celebrar la música cada dia, ara ho podreu fer durant una ocasió especial: el dia de Santa Cecília, la patrona de la música, el 22 de novembre. Per commemorar aquest dia, alguns dels equipaments musicals més emblemàtics de la ciutat faran una jornada de portes obertes i oferiran descomptes especials per a tothom.
El Palau de la Música és un dels que s’han sumat a la celebració i ha posat a la venda 6.000 entrades al preu simbòlic d’un euro, una recaptació que anirà íntegra per a Palau Vincles, el seu projecte social que promou la inclusió social de més de 800 menors en situació de vulnerabilitat a través del cant coral. Aquesta joia modernista, però, no és l’únic espai emblemàtic de la ciutat que celebrarà Santa Cecília, sinó que L’Auditori també ho farà amb un 25% de descompte en els 11 concerts d’aquest cap de setmana, del 22 al 24 de novembre. Algunes de les actuacions que s’inclouen dins la iniciativa són la del Danish String Quartet i la del Quartet Casals amb Stephanie Childress, Petruixka de Stravinsky, el 23 de novembre; i Suite Turandot i Quartet Atenea. Papa Haydn són els concerts del diumenge 24 de novembre, tot i que podeu consultar la programació completa a la pàgina web de l’equipament.
Per gaudir de l’oferta, només heu d’escollir una de les propostes i seleccionar el descompte ‘Santa Cecília’. Un cop l’escolliu, l’heu de validar en el moment de fer la compra amb el codi AL478. Però, ep! Tingueu en compte que, malgrat que l’oferta s'aplicarà als concerts d’aquest cap de setmana, només és vàlida fins al divendres 22 al web, així que no badeu gaire!
Portes obertes al Museu de la Música
L’Auditori, però, no només ofereix descomptes a les entrades per als seus concerts, sinó que farà una jornada de portes obertes al Museu de la Música el mateix divendres 22. Des de les 10 a les 19 h, tothom que s’hi apropi podrà accedir de manera lliure i gratuïta a una de les millors col·leccions d’instruments d’Europa. El recorregut inclou un viatge pel món de la música de diferents parts del món a través dels instruments, amb els quals podreu interactuar sonorament. “Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció (...) conserva l’empremta de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte”, asseguren des de l’organització del museu, “és el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntimes i, alhora, més intenses”. Entre tots els instruments que podreu escoltar, hi ha el violoncel de Pau Casals i artistes com Paco de Lucía i els Rolling Stones.
L'Auditori, un equipament històric
Un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Lawrence Foster i amb la pianista Alícia de Larrocha, la soprano Anna Feu i el baríton Enric Serra com a solistes va inaugurar L'Auditori el 22 de març del 1999. Avui en dia, l'edifici continua sent l'equipament públic més gran del país dedicat a la música i és un referent a Europa per la seva aposta sostinguda per la creació musical actual, entre d'altres.
Al llarg d'aquest quart de segle, s'hi han celebrat més de 14.000 concerts, als quals han assistit gairebé 11 milions de persones. Durant els últims anys, L'Auditori s'ha adaptat a les necessitats actuals i ha invertit uns 7,5 milions d'euros per fer el seu projecte més sostenible i responsable amb el medi ambient amb la instal·lació de 1.197 panells fotovoltaics, entre altres millores. Des que es va inaugurar, L'Auditori va significar una revolució cultural per a un districte que encara es trobava en construcció, el que va representar una aposta per convertir l'eix Poblenou-Glòries i el Fort Pienc en un pol d'innovació musical.