Notícies

15 plats que has de tastar sí o sí al Time Out Market Barcelona

Una tria valorada i tastada del bo i millor que podeu menjar al 'food hall' del Port Vell

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Time Out Market Barcelona
Photograph: Time Out Market Barcelona
Publicitat

Els números poden aclaparar: en els seus més de 5000 m2, al Time Out Market hi trobareu 14 de les millors cuines de Barcelona–dues d'elles de xefs amb estrelles Michelin– un restaurant de servei complet a la carta, una barra de postres, una cafeteria i quatre bars. Per no parlar d'una programació d'oci i cultura (gratis!) d'allò més llaminera. Ens agrada posar-vos les coses fàcils. O sigui que aquí teniu una tria de 15 plats infal·libles que podreu demanar. Si sou ambiciosos, us podríeu muntar un menu degustació amb aquestes 15 delicadeses, però jo us recomano que feu el recorregut en tres tongades. Si no, us haurà de venir a remolcar el pailebot Santa Eulàlia. 

Jordi Artal
Foto: Time Out Market BarcelonaJordi Artal

Jordi Artal 

Caneló de festa major de l'àvia Sofia 

Hi ha plats que senzillament són una icona universal que no fallarà. Amb una mossegada, en Jordi Artal ens trasllada al record del millor dia de Sant Esteve amb aquesta ferma parella de canelons de festa major, on es nota poderosament la beixamel de tota la vida –que sempre és millor amb ceba– i uns bocins de fetge picat que aporten caràcter a la suavitat del guisat de carn rostida. I mira, el formatge gratinat com a cresta cruixent mola molt.  

Fran López
Foto: Time Out Market BarcelonaFran López

Fran López

Brandada de bacallà amb la seva pell cruixent 

Ja se sap que la gent de bon gust es menja la pell torradeta del peix, tota una llaminadura per a adults. I en Fran López els pica l'ullet amb aquesta 'virgueria': una brandada de bacallà suau i delicada, flanquejada per les pells cruixents del bacallà, com si fossin cotnes marines. La mantegositat d'aquesta delícia ve matisada pel raïm i l'anet, que l'alleugereixen.  

Lena Maria Grané i Ricky Smith, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaLena Maria Grané i Ricky Smith, Time Out Market Barcelona

Lena Maria Grané i Ricky Smith 

Tàrtar de vedella estil Baló 

Fet amb vaca vella i adornat amb api nap enfornat amb sal, llavors de mostassa, rovell confitat i all negre, aquest plat és un excel·lent exemple de com el virtuosisme del duet Grané-Smith injecta vida nova a plats que poden semblar amortitzats per la seva recurrència. Una mirada nova a base d'imaginació, tècnica i producte.  

Colmado Múrria
Foto: Time Out Market BarcelonaColmado Múrria

Colmado Múrria 

Taula d'embotits catalans

És un fet: si tens un bon embotit i un bon formatge, el seu sabor canviarà (millorarà) de manera substancial només pel fet que te'l talli a mà algú que té l'ofici. Si a això hi afegim que en Joan Múrria porta tota una vida dedicat a subministrar el millor producte possible i té línia directa amb productors artesans de tot el territori, els resultats són superlatius. 

Darvaza
Foto: Time Out Market BarcelonaDarvaza

Darvaza

Croquetes de mitjana madurada 

Darvaza són campions de la carn i de la brasa, però amb aquests elements es poden fer moltes més coses que... carn a la brasa, ehem. Exemples en tenen molts, però un plat que ha esdevingut icònic entre els croqueters de Barcelona són aquestes que ajunten la beixamel suau amb la intensitat d'una mitjana de bou madurada, i rematada per la dolçor fumada del pebrot escalivat. 

RíasKru
Foto: Time Out Market BarcelonaRíasKru

RíasKru

Espaguetis amb marisc

Les coses més simples s'enalteixen si les fas ben fetes i amb matèria primera de la bona. A RíasKru hi trobem la dicotomia tradició-autor ben present, i el xef Robert Gelonch sap com n'és d'efectiu un plat clàssic segons els seus estàndards d'alta cuina. No es pot dir que no a uns espaguetis amb cloïsses gallegues i musclos i gambeta frescos. 

Casa Guinart
Foto: Time Out Market BarcelonaCasa Guinart

Casa Guinart 

Mandonguilles amb sèpia 

Sense dubte, en un rànquing del cinc dels grans plats de la cuina catalana hi han d'aparèixer les mandonguilles amb sèpia. I Casa Ginart, amb el xef Òscar Manresa al capdavant, clava aquesta recepta en una versió tan reeixida que li agafes afecte a la sèpia, per com n'és de tendra –excuseu el nefast joc de paraules– i les mandonguilles, en ració generosa, tenen aquella flonjor celestial de les de la teva iaia. Per sucar-hi pa és fer curt.      

La Balmesina
Foto: Time Out Market BarcelonaLa Balmesina

La Balmesina 

Salamino Ibèric 

Per fer una gran pizza a Barcelona –i ells sens dubte són al top tres– no cal la italianització absoluta. La Balmesina, a part de tenir una massa fermentada 72 hores, crea receptes de temporada amb producte de proximitat o local. I un plat que ha fet fortuna fins al punt d'esdevenir fix a la carta és aquesta Salamina, amb xoriço ibèric picant substituint el salami (que no el 'pepperoni'! El 'pepperoni' és el salami que van inventar els immigrats italians als Estats Units). El sabor és poderós, però la seva pizza delicada i lleugera cau d'allò més bé a la panxa. 

Can Ros Barceloneta
Foto: Time Out Market BarcelonaCan Ros Barceloneta

Can Ros 

Arròs de muntanya

Mar o muntanya és a l'ADN de la cuina catalana, i Ballester és un virtuós a l'hora d'aplicar l'estil a l'arròs; vegeu aquest suculent platàs tardorenc de pollastre de corral, trompetes de la mort i rossinyols, amb la frescor del bosc ben present i el gra al punt just. Un luxe absolut és poder demanar-lo en una cassola individual, sense haver de negociar amb vegans i flexiterians i, ehem, valencians (el pitjor comensal amb qui consensuar un arròs, pel seu empoderament quasi innat).  

Xuba Tacos
Foto: Time Out Market BarcelonaXuba Tacos

Xuba Tacos 

Taco de filet Rossini

Aquesta és una unió celestial entre la gastronomia mexicana i la francesa: un filet de vedella a la planxa, col rissada, foie gras a la planxa, ceba i crema de tòfona. Antonio Sáez exalta encara més els sabors del farcit fent servir 'tortilllas' de blat blau, de sabor més neutre (i que per descomptat, són de producció pròpia: al Xuba Tacos de l'Eixample veureu la màquina de tacos funcionant davant dels vostres nassos).  

La Real
Foto: Time Out Market BarcelonaLa Real

La Real Hamburguesería 

La Real 2.0 

En un món, el de l'hamburguesa suposadament gurmet, on manen els despropòsits i les acumulacions pantagruèliques, els amics de La Real mantenen la seva filosofia de simplicitat, amb una carta d'allò més elegant on tot són variacions del gran tema de fons de la 'cheeseburger'. Ara, la seva 'burger' més potent no us deixarà amb gana: doble disc de carn, melmelada de bacó, cheddar i cheddar gratinat en cada llesca de panet. Menys matar l'animal i fer el formatge, ho fan tot des de zero. 

Monster Sushi
Foto: Time Out Market BarcelonaMonster Sushi

Monster Sushi 

Yakisoba amb vedella 

No se us acudeixi dubtar ni per un moment que aquests yakisoba estan entre els millors fideus asiàtics de la ciutat. L'aparent simplicitat –uns fideus saltats amb verdures o carn– amaguen un plat d'allò més saborós: els fideus al punt de cocció i de soja, amb verduretes al dente i daus d'entrecot generosos i llaminers.  

Bar Nuri
Foto: Time Out Market BarcelonaBar Nuri

Bar Nuri  

Ous de Calaf estrellats amb pernil ibèric 

Si una cosa és imbatible, no té sentit buscar variacions, només fer la millor de les versions possibles. Els ous de Calaf estrellats amb pernil ibèric del Bar Nuri entren de ple en aquesta categoria: un festí de greix del bo on l'alegria de rebentar rovells a cop de patata i trinxar el pernil ibèric contra la punteta torradeta de la clara esdevé (quasi) tan gratificant com el fet de devorar-lo.  

Bubó
Foto: Time Out Market BarcelonaBubó

Bubó

Pastís Xabina

Poca broma amb el Xabina: va guanyar el premi a millor pastís de xocolata del món l'any 2005 a Lió, i és una de les escasses icones recents de la pastisseria de Barcelona. Té una base de pa de pessic d'ametlles, i les seves capes aglutinen oli d'oliva i espècies amb cruixent de praliné de xocolata, galeta fina i ametlles, mousse de nata i xocolata negra amb caputxina de vainilla i recobert amb un brillant glacejat negre. Mossegar això d'una sola queixalada és flipar en color, dit en plata.   

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat