Notícies

3 pòdcasts que ens han acompanyat aquest 2022

Aquestes descobertes han tingut les nostres orelles ben entretingudes durant l'any i les volem compartir amb vosaltres!

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
La trinae
Radio Primavera SoundLa trinae
Publicitat

Aquest 2022 hem vist com el pòdcast es consolida com una opció d'entreteniment igual de vàlida (o més!) que mirar una sèrie a Netflix, llegir un bon llibre o visitar una exposició. Amb aquesta consolidació, hem vist néixer (i també morir) pòdcasts de tota mena: d'humor, de cultura, de feminismes, d'esports. Tinguis gustos molt refinats o siguis un bàsic desacomplexat, hi ha un pòdcast per a tu. Ja vam recopilar algunes de les propostes 'podcasteres' que es fan a la nostra ciutat, però ara venim a parlar de tres programes que, sigui pel motiu que sigui, hem descobert aquest 2022. És una tria personal i subjectiva, però que pot ajudar-vos a l'hora de decidir què voleu que soni pels vostres auriculars mentre aneu de camí a la feina. 

Las Hijas de Felipe
Podium podcastLas Hijas de Felipe

1. Las hijas de Felipe 

Tot el que t’ha passat a tu ja ho va viure una monja fa 500 anys. Amb aquesta premissa, Carmen Urbita i Ana Garriga descobreixen a l’oient les millors històries, personatges, disputes i safaretjos dels segles XVI i XVII. Si són els seus segles preferits, serà per alguna cosa. La Carmen i l’Ana no són germanes (són dues amigues que fan el doctorat a Providence i combinen la reclusió acadèmica amb la verborrea que exigeix tenir un pòdcast), però s’identifiquen amb les filles de Felip II de Castella en aquest programa on Dulceida pot ser comparada amb Teresa de Jesús i Bella Hadid amb Maria Magdalena.

On es pot sentir? A Spotify i Podium Podcast. 

Quant duren els episodis? Entre una hora i una hora i vint. Per escoltar mentre neteges el pis amb la paciència i resignació d'una novícia acabada d'arribar a l'abadia. 

Un episodi que recomanem: A 'Carceleras y encarcelada: muger contra mugeres', la temàtica de la clausura serveix per parlar de la vida de moltes monges (que feien de tot, menys vida de monja), de la soledat, i també de què es menjava per dinar a les presons de dones barroques. 

La Trinae
Radio Primavera SoundLa Trinae

2. La Trinae

Aquest 2022 hem après per què el futbol és la cosa més homosexual que hi ha i per què Catalunya és pionera en fer lip-dubs. Ens ho han descobert la Llum, la Cèlia i la Semproniana, les integrants de La Trinae, un dels nous fitxatges de l’any a can Radio Primavera Sound. El nom fa referència a les latrines, allà on els romans feien les seves necessitats i, ja de pas, petaven la xerrada. La Trinae és una miqueta com aquesta conversa que tens amb algú que no coneixes al lavabo d’una festa: molt d’humor, una mica de caos, sororitat i la il·lusió de saber que has trobat algú amb qui poder cagar-te en tot.

On es pot sentir? A Spotify, i a Radio Primavera Sound. 

Quant duren els episodis? Entre 35 i 45 minuts. Ideal per sentir-te acompanyat en la misèria d'algun trajecte de metro. 

Un episodi que recomanem: A 'Macedònia', les integrants del pòdcast barregen conceptes per acabar descobrint que algunes institucions són molt més 'fruity' (teniu l'enllaç a l'urban dictionary per si aneu perduts) del que sembla! En resum, no hi ha res més LGBTI+ que un vestidor d'homes o una escola de monges. 

Pati de Butaques
Pati de ButaquesPati de Butaques

3. Pati de butaques

Des de Mallorca la Júlia Mèrida ens regala episodis ideals per a melòmans. Va estudiar Musicologia i és professora de Música en un institut, però en aquest pòdcast xafardeja i comenta qualsevol tema que considera interessant relacionada amb el món de la música clàssica. Les dives del pop, les festes del poble, els prejudicis que tenim respecte als ritmes llatins, etc. La música clàssica només és una excusa per a xerrar, xerrar i xerrar. No és això el que feia el públic de les platees, abans que s’hi posessin butaques per seure?

On es pot sentir? A Spotify i Ivoox

Quant duren els episodis? Mitja horeta. No deies que havies de baixar a buscar un parell de coses al súper? Para de fer 'scroll', agafa els auriculars i deixa-ho fet, va. 

Un episodi que recomanem: A 'Memento Mori', la Júlia conversa amb les integrants del Marala Trio. La música tradicional i la polifonia les porta també a parlar de la mort, un tema que ha estat sempre present a les cançons que hem cantat de petits. 

NO T'HO PERDIS: 15 pòdcasts fets a Barcelona que has d'escoltar

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat