Notícies

5 motius per no perdre's Fixing the future

Publicitat

Després de la gran acollida –i entrades exhaurides– de l'edició del 2018, torna Fixing the future encara més gran: seran dues jornades per veure i escoltar 40 ponents de tot el món, persones que treballen incansablement per trobar solucions als problemes de la biodiversitat, els oceans, l'agricultura, les ciutats i el canvi climàtic. La cita serà divendres 7 i dissabte 8 de juny al CCCB i aquí teniu 5 motius per no perdre's res d'aquesta trobada i comprar les entrades immediatament. Per ser lectors de Time Out, teniu un 10% de descompte introduint el codi TOBCNFF.

1. Perquè trobareu xefs reconeguts i compromesos

El programa d'aquest any compta amb diverses persones que fan una gastronomia més respectuosa i conscient. Per exemple, els famosos xefs Alex Atala –cuiner estrella de 'Chef's Table' de Netflix i amo del restaurant D.O.M de Sao Paolo– i Jock Zonfrillo –Premi Basque Culinary World 2018–, que volen preservar els aliments més primigenis. Atala investiga per protegir els ingredients indígenes brasilers, i Zonfrillo vol recuperar els ingredients originaris d’Austràlia i salvaguardar el coneixement indígena a través del seu restaurant Orana i de la fundació del mateix nom. I no fa falta anar-nos-en tan lluny, a Mallorca tenim Ca na Toneta, on la Maria Solivellas i la seva germana cuiden del patrimoni mallorquí i només fan servir ingredients procedents de l’illa.

2. Perquè canviarà la vostra visió dels aliments

No deixem el tema de la nutrició, però des del punt d'origen d'allò que mengem. A Fixing the future trobareu les ponències de Jyoti Fernandes, activista i pagesa d'Anglaterra que practica –i defensa– l'agricultura regenerativa i sostenible i la dignitat social dels pagesos; i de Prudence Ayebare, presidenta del moviment de Regeneració Natural Administrada per l'Agricultor,  a Uganda, que vol plantar cara al canvi climàtic a través de tècniques de regeneració del sòl. 

3. Per involucrar-vos en la lluita contra el canvi climàtic

Ho escoltem milions de vegades: canvi climàtic, respecte pel medi ambient, reciclatge... Però què estem fent nosaltres per no carregar-nos el nostre planeta? Per agafar idees i posar-nos les piles hi ha un munt de professionals que tenen molt a dir. A casa nostra tenim els joves activistes de Fridays for Future BCN que exigeixen mesures per aturar el canvi climàtic, com també estan fent el pioner John Elkington –pioner del moviment ecologista, fa 30 anys–, Kirsty Schneeberger –Cap d’Associacions Estratègiques a l’ONG ClientEarth– i Lin Li, cap de política global a WWF Internacional. Per la seva banda, la Wilhelmina Stewart –gerent de l'EnergyGarden, a l'est de Londres– i l'Agamemnon Otero –artista i emprenedor social– han unit forces contra la pobresa energètica a través d'un moviment per democratitzar el sistema energètic.

  Farah Obaidullah
Farah Obaidullah
Foto: Alex Hofford

4. Perquè hem de deixar d'omplir el mar de porqueria

Si l'ésser humà i les empreses i fàbriques segueixen com fins ara, d'aquí no tant als mars hi haurà més plàstic i brutícia que peixos. Preneu com a exemple les experiències dels ponents de Fixing the future per posar-hi remei. El camerunès Ismaël Essome Ebone va agafar unes quantes de les ampolles de plàstic que embrutaven les aigües de la seva comunitat per crear una barqueta de pescadors. La reacció dels seus veïns va ser riure de la seva ocurrència, no sabien que estaven davant d'un clar exemple d'economia circular! Recordeu, també, les paraules d'Easkey Britton, que a més de ser una surfista campiona, és sociòloga i experta en projectes que demostren el poder dels oceans. Farah Obaidullah porta més de 10 anys defensant els mars i oceans i lluitant contra la sobrepesca. Una tasca similar fa l'australiana Rebecca Hubbard que, després d’aconseguir que es prohibissin els grans pesquers d’arrossegament a Austràlia, va començar la campanya europea Our Fish, per acabar amb la sobrepesca i recuperar els oceans.

5. Perquè coneixereu projectes de futur que ens canviaran la vida

A Fixing the future també us ensenyaran com serà el nostre futur més proper. Només heu d'assistir a les xerrades que impartiran, per exemple, personalitats com Areti Markopoulou, que treballa en la intersecció entre arquitectura i tecnologia digital; Lise Honsinger, una de les responsables en la complicada tasca de fer desaparèixer els embalatges de plàstic amb la creació d'Ooho!, una línia d’ampolles d’aigua biodegradables i comestibles; Liz Corbin, que també ens parlarà de com estaran dissenyats els materials del futur; i Vicente Guallart, ex-arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona i cofundador de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya i que ens parlarà de com seran les ciutats d'aquí a uns anys.

 

Últimes notícies

    Publicitat