Notícies

50 globus aerostàtics sobrevolaran aquesta ciutat de Catalunya durant quatre dies

L'European Balloon Festival també sortejarà 150 vols gratis a través de les seves xarxes socials

Laia Jordà Sánchez
globus aerostàtics Igualada
Foto: Mar Martí / ACN
Publicitat

Quants cops heu vist fotografies dels meravellosos viatges en globus aerostàtic a la Capadòcia i heu somiat poder viure l'experiència en persona? Doncs per fer-ho, ara no caldrà viatjar a milers de quilòmetres, sinó a uns 50 minuts de cotxe des de Barcelona. Durant quatre dies, el cel d'Igualada s'omplirà de globus aerostàtics d'arreu del món que competiran a la 28a edició de l'European Balloon Festival, un dels certàmens de globus aerostàtics més importants d'Europa. De l'11 al 14 de juliol, una cinquantena d'inflables de països com Anglaterra, França, Brasil, Mònaco, Itàlia, Suïssa, Tunísia i Marroc, així com de Catalunya i Espanya, competiran al cel de la ciutat.

Com és tradició, l'European Balloon Festival celebrarà els tradicionals vols de matí –de dijous a diumenge- i dels vols de tarda –de dijous a dissabte- des del Parc Central, excepte l'enlairament de divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat. Qualsevol que s'apropi a Igualada i aixequi el cap podrà veure l'espectacle completament de franc i, si teniu sort, també podreu provar l'experiència. Per primer cop a la història del certamen, de dilluns a dimecres es faran vols captius en globus a persones que no són professionals dins el programa. Durant els pròxims dies, la competició penjarà una publicació al seu compte d'Instagram on se sortejaran 150 vols gratis entre tots aquells que participin en el sorteig, tot i que encara no han avançat quines seran les bases ni els requisits.

globus aerostàtics Igualada
Foto: Mar Martí / ACN

A més dels vols captius, el programa Les Nits de Llum omplirà la ciutat de globus nocturns durant tota la setmana i inclourà espectacles en Iglús de Vent; una mena de teles de globus reciclades instal·lades en diferents punts cèntrics de la ciutat que, des de dilluns i fins dissabte, acolliran nombroses activitats culturals i d'entreteniment per a tota la família a càrrec de les entitats de la ciutat. L'organització també ha avisat que, tot i que tothom podrà veure els vols, recomanen no portar cadires, taules o altres objectes de pícnic per no entorpir l'evacuació i el pas dels globus per terra i que, sempre que es pugui, s'arribi en transport públic.

globus aerostàtics Igualada
Foto: Mar Martí / ACN

Una estrena molt esperada

L'edició d'enguany també es convertirà en l'escenari d'una gran estrena mundial dins el sector. Al llarg de la competició, es presentarà la Càpsula Aerostàtica Espacial, una cistella força diferent de les habituals que està preparada per volar fins a 20.000 metres d'altura i està tancada, una característica gairebé mai vista. La cistella ha estat desenvolupada per l'empresa aeroespacial Zero 2 Infinity i adaptada per Ultramagic, l'empresa igualadina especialitzada en globus aerostàtics.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat