Notícies

6 coses que hem après del tràiler de 'Gladiator II': des de la fúria de Paul Mescal fins a batalles amb rinoceronts

Ha tornat el Maximus de Russell Crowe per a la seqüela de Ridley Scott? Bé, una mica…

Phil de Semlyen
Enora Le Roux
Escrit per
Phil de Semlyen
Traduït per:
Enora Le Roux
Lucius i Marcus Acacius (Pedro Pascal) lluiten a mort
Aidan Monaghan/Paramount PicturesLucius i Marcus Acacius (Pedro Pascal) lluiten a mort
Publicitat

Les seqüeles estan de moda: des de 'Ghostbusters' fins a 'Twister' i 'Top Gun', les pel·lícules taquilleres antigues, s’han tret la pols de sobre i arreglat per al públic de l'última dècada. Cap d'elles, però, no és ni la meitat d'emocionant que 'Gladiator II' de Ridley Scott, una pel·lícula que arriba 24 anys després de la seva predecessora i reprèn un període de temps similar més tard per seguir el destí del jove Lucius de 'Gladiator'. Ara, un home musculós interpretat per Paul Mescal, seguirà a Maximus de Russell Crowe a l'arena dues dècades després de la mort de l'heroi de la seva infància a mans de Commodus. Aquí teniu el que cal tenir en compte del tràiler. 

Paul Mescal com Lucius
Aidan Monaghan/ Paramount PicturesPaul Mescal com Lucius

1. Paul Mescal es converteix en un heroi sobrealimentat

Ens va trencar el cor amb 'Normal people' i 'Aftersun' i va petar les nostres xarxes socials amb literalment tot el que va fer a Glastonbury, així que és fàcil oblidar que Paul Mescal encara no havia demostrat completament el seu valor a l'arena de Hollywood. A jutjar pel tràiler, això està a punt de canviar dràsticament. Mescal és alhora l'ànima i la identificació furiosa d'una seqüela de Ridley Scott que troba el seu gran Lucius vivint en una mena d'exili benèvol a Numídia, al nord-oest d'Àfrica (una àrea que cobreix l'Algèria, la Tunísia i el Marroc actuals). És feliç? És clar que no. "La ràbia és el teu regal", se sent dir.  

Paul Mescal com Lucius
Paramount PicturesPaul Mescal com Lucius

2. Tot és ràbia masculina

"Mai vaig conèixer una mare o un pare", diu Lucius al traficant d’armes i posseïdor de gladiadors Macrinus (interpretat per Denzel Washington), no del tot sincer (la mare Lucilla, interpretada per Connie Nielsen, ha tornat per a la seqüela). El seu exili es trenca quan la flota romana descendeix a Numídia i desencadena l'infern, una seqüència que es reprodueix al tràiler. Capturat i arrossegat de tornada a Roma, Lucius es veu obligat a enfrontar-se a aquest passat soterrat al Coliseu. "És un drama de "jove enfadat"", diu Mescal a 'Vanity Fair'. "Ha tornat a entrar en aquest món i té una proximitat directa a totes les coses que creu que odia".

Denzel Washington com Macrinus
Paramount Pictures / Cuba ScottDenzel Washington com Macrinus

3. Denzel Washington podria robar el xou

Ridley Scott descriu el Macrinus de Washington com un ric traficant d'armes amb "un estable de gladiadors", un dels quals, Lucius, pot ser la seva clau per a un poder encara més gran. A diferència de l'entrenador de gladiadors d'Oliver Reed, Proximo, a la primera pel·lícula, l'estrella de ‘Training Day’ té la mirada posada en un ordre polític completament nou. "Roma ha de caure", diu al tràiler, "només cal una empenta". La nostra conjectura seria que els objectius de Macrinus i Lucius s'alineen a la pel·lícula.

Russell Crowe com Maximus Decimus Meridius a ‘Gladiator’
Scott Free ProductionsRussell Crowe com Maximus Decimus Meridius a ‘Gladiator’

4. El Maximus de Russell Crowe encara juga un paper crucial

L'heroi de 'Gladiator', Maximus, interpretat per Russell Crowe, pot estar gaudint d'un permís etern a Elysium amb la família, però la seva llarga ombra encara penja sobre la seqüela. El tràiler s'obre amb un flashback al seu cara a cara amb el dolent emperador Commodus de Joaquin Phoenix a la pel·lícula del 2000, aquesta vegada vist a través de l'ull del jove Lucius. "Mai oblidaré que un esclau pot venjar-se d'un amo", recorda un Lucius gran, ara interpretat per Paul Mescal. És evident que el jove príncep amant dels gladiadors ha après de l'esperit insurgent de Maximus i el canalitzarà a la seqüela. A diferència de Maximus, la motivació de Lucius sembla ser ni més ni menys que la destrucció de l'ordre imperial. Estem a punt d'aclamar un nou Espàrtac? 

Joseph Quinn com Emperador Geta a ‘Gladiator II’
Aidan Monaghan/ Paramount PicturesJoseph Quinn com Emperador Geta a ‘Gladiator II’

5. Roma està ara en mans de populistes trastornats

Reemplaçant Commodus de Phoenix com a antagonista no hi ha un sinó dos emperadors, tots dos tan retorçats i sàdics com els altres. Fred Hechinger de 'Thelma' és Caracalla i l'estrella de 'Stranger things' Joseph Quinn és el seu coemperador, Geta. Aquest duet malèvol, germans que a la vida real van governar junts des del 209 al 211 dC, ja no llencen pa a la multitud. Els veiem ordenant al general de Pedro Pascal, Marcus Acacius, un protegit de Màxim, que augmenti els esforços bèl·lics de Roma. "Roma té molts súbdits. Els ha d'alimentar", protesta l'Acaci, a la qual cosa Geta respon: "Poden menjar guerra". La multitud nerviosa que agradava a Còmode ha donat pas a un populisme més sociopàtic i del Tercer Reich?

Pedro Pascal com General Marcus Acacius
Aidan Monaghan/ Paramount PicturesPedro Pascal com General Marcus Acacius

6. Les seqüències de batalla seran èpiques

'Gladiator II' haurà de tirar endavant l'espectacular compromís inaugural de 'Gladiator' –una victòria 3-0 a favor dels romans sobre un equip germànic desorganitzat–. Amb aquesta evidència, Sir Ridley s'ha encarregat de fer bon cinema d'acció, amb batalles marítimes, batalles de terra i batalles amb rinoceronts a l'arena. "La pel·lícula comença amb el grup d'atacs de la flota romana, que arriba des del mar i delma Numidia", diu Scott a Vanity Fair. "És bastant recaragolat". El més emocionant de tot és el metratge de la 'naumachia', batalles navals que van tenir lloc a l'interior del Coliseu i que posaran a Lucius a lluitar per la supervivència enmig d'aigües turbulentes, vaixells que embesteixen i fletxes voladores.

On podeu veure el tràiler?

El primer tràiler ja està publicat i el podeu veure a continuació.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de juliol als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Un email que realment t'encantarà

Loading animation
Aquest mail ja està registrat. Prova'n un altre!

Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.

🙌
Genial, ja t'has subscrit!

Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!

Últimes notícies

    Publicitat