Notícies

7 raons que faran del Time To Eat Fest un esdeveniment imperdible!

Time Out to Eat
Maria DiasLa Mundana
Publicitat

La combinació de productes de casa nostra, qualitat als fogons, filosofia eco i amor per la cultura té un nom i una data: Time Fest to Eat, dissabte 30 de novembre. Time Out Barcelona juntament amb la Conselleria d’Agricultura Ramaderia i Pesca, Estrella Damm i altres empreses col·laboradores organitzem el gran esdeveniment gastronòmic de la temporada, que se celebrarà a l'emblemàtic Museu Marítim de Barcelona entre les 11 h i les 22 h Aquesta iniciativa –inèdita a la nostra ciutat– corona els productes i els xefs catalans, promet fer-vos entrar per la porta salivant i sortir amb el record d'una deliciosa trobada gastronòmica i cultural difícil d'oblidar. Us deixem set raons per destacar a l'agenda el Time to Eat Fest

1. El producte català com a protagonista

Us agrada saber què mengeu? A nosaltres també, per això els ingredients dels plats que es degustaran al Time to Eat tindran noms i cognoms i s’hauran produït a casa nostra. Mentre us cruspiu una 'gyoza' podreu llegir d’on prové el calçot que la fa tan gustosa, sabreu d’on prové el pollastre que dona aquell gustet al caneló... Traçabilitat total!

2. Xefs d'alta volada

21 grans cuiners de disset establiments –des d’alta cuina catalana fins a sushi... tenim tres Michelin!– ens oferiran plats fets amb la millor proximitat nostrada. L’alineació fa caure de cul: en Jordi Vilà, factòtum de l’alta cuina i estrella Michelin, cuinarà la seva vessant més massiva amb una pizza de Pizzeria Mucho. Més massa: l’Alain Guiard i en Marc Martín són veterans de l’alta cuina d’hotel, i de casa seva, La Mundana, ens porten una flamenkuchen, pizza alemanya, amb rosbif de vedella de Girona. I per popular, l’oferta de l’Eugeni de Diego: amb un peu a elBulli –va ser-ne cap de cuina del 2005 al 2011– i l’altre al pollastre a l’ast d’A Pluma, us cuinarà un caneló com els de l’àvia. També d’elBulli ve Pablo Carrizo, convertit en referència de la tapa creativa a l’Hospitalet al davant del This & That & Co. A l’hora de parlar de fusió, la d’allò local és un camí poc explorat, que recorre Fran Heras, cuiner amb un peu a Astúries i un altre a Catalunya, mestre del foc lent. Tots els xefs reunits són bojos del producte: Stefano Mazza va canviar la feina de grafista a TV3 per l’aventura asiaticomediterrània de The Last Monkey, resumida en una gyoza de calçots a la carbonara! I els bessons venecians Max i Stefano Colombo van arribar a Barcelona com a arquitectes i han acabat com a paradigma de cuiner que té cura del producte, per humil que sigui. I és que un bon cuiner és un bon cuiner: en Fran López –dues Michelin amb producte del Delta de l’Ebre al Xerta i al Villa Retiro– ofereix la seva vessant de terra ferma amb un deliciós platillo de xai. I, carnívors, en Víctor García del Plata Bistró vindrà amb la seva potent recepta de callos, herència de la seva àvia al bar Plata de Terol.

Ara, el que evidencia el festival és la versatilitat del producte català a l’hora de posar-lo en altres contextos. Exemples? La Raquel Blasco i en Marc Santamaria van créixer fent cuina espanyola a la Xina, i avui són els catalans més xinesos de Barcelona, al fenomenal Casa Xica. I l’Ivan Surinder, hereu de l’indi Tandoor, no té manies a l’hora de fer un curri vegetarià amb mongeta del ganxet. El sincretisme street food de la Laila Bazham –filla de filipina i brasiler, cuinera del Hawker 45 i el gastrobar de vins La Catalista– ajunta la galta de vedella amb l’estofat filipí, el pa de pagès i el picant mexicà! I els amics del Kitsuné, en Chemi Dayas i en Jan Fernández, us demostraran per què els japonesos estan encantats de cuinar a casa nostra: perquè es pot fer un sushi bestial amb anguila i arròs del Delta. La part dolça té un trio de traca: Takashi Ochiai –que ja fa temps que va transcendir l’etiqueta de pastisser japonès per ser un dels grans del dolç a Barcelona–, Massimo Pignata, que ha portat al mapa gelader europeu Delacrem, una petita geladeria artesana que fabrica sabors inaudits, i el psiconauta xocolater Miquel Coulibaly, que al capdavant de la Cafeteria Industrial conceptualitza i forneja pastissos que semblen impossibles.

Frankie Gallo Cha Cha Cha
Foto: Maria Dias

 3. L'esmorzar dels campions

Un festival que celebra l’alegria dels aliments catalans s’ha d’encetar com Déu mana: en aquest cas, Nandu Jubany. El xef del Petit Comitè i Can Jubany (amb estrella Michelin des del 1998) prepararà un esmorzar de forquilla per als espavilats que aconsegueixin alguna de les places limitades que donaran accés a aquest tiberi a primera hora del matí. Alerta, que promet que serà ben tradicional i que en sortirem amb la panxa contenta! Reserva aviat, no et quedis sense la teva entrada.

4. Univers gastro

Els amants de la bona teca no només podran degustar platets –tretze de salats i tres de dolços– a preus econòmics, sinó que també podran participar en diverses activitats que exploraran la gastronomia des de diversos àmbits i punts de vista. Al llarg del dissabte 30 de novembre, hi haurà tastos i maridatges, així com tallers, xerrades i altres activitats que ens ajudaran a aprendre més sobre el món de la cuina i els aliments que es produeixen a Catalunya.

5. Bon ambient per a la bona gent

Amb la boca plena i un got a la mà, la vida pot ser meravellosa. Encara més si hi ha música en directe i sessions de DJ, jocs, activitats artístiques i moltes altres sorpreses que s’aniran succeint en una jornada de traca i mocador. Si teniu canalla, que tampoc no es perdi de cap de les maneres el Time to Eat Fest perquè hi haurà moltes activitats pensades perquè s’ho passin tan bé ells com vosaltres. Serà una gran festa on tothom serà més que benvingut.

6. Ens posarem verds

El Time to Eat –que organitzem Time Out Barcelona amb la Conselleria d’Agricultura Ramaderia i Pesca, Estrella Damm i altres empreses col·laboradores– serà un festival respectuós amb el medi ambient i compromès amb la sostenibilitat. La vaixella i els estris seran 100% compostables, fets amb material biodegradable. L’objectiu és deixar el mínim de petjada ecològica.

7. Un museu amb vaixells... i platets!

Per acollir aquesta festa de la gastronomia hem triat un dels racons més emblemàtics de la ciutat: el Museu Marítim de Barcelona. Ubicat a les antigues Drassanes Reials –un preciós edifici que es va començar a construir al segle XIII–, el museu oferirà diversos espais perquè el Time to Eat desplegui tots els seus encants. Estigueu alerta perquè en els pròxims dies us anirem donant informació sobre tot el que oferirà el festival. Però de mica en mica, no sigui que us n’atipeu!

Museu Marítim
Foto: Maria Dias

NO T'HO PERDIS: Trobareu més informació i podreu comprar entrades a Time To Eat Fest.

Últimes notícies

    Publicitat