[title]
La campanya del ministre Alberto Garzón per reduir el consum de carn ha aixecat un gran enrenou, cosa predictible tenint en compte que Espanya és un dels països en què més carn es menja d'Europa (el primer o el segon, segons diverses fonts). A la llum de les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la companyia alemanya dedicada a l'anàlisi de dades Statista ha publicat que els espanyols van consumir gairebé 50 quilos de carn per persona el 2020, quan la recomanació de l'OMS és de 21 quilos per persona a l'any.
Aquesta xifra representa un augment de l'10,5% respecte al 2019 i equival a un total de 2.305 quilos. Per comunitats autònomes, encapçalen el rànquing de major consum de carn Castella i Lleó (57,5 kg per persona a l'any), Navarra (56,2 kg), Aragó (55,4 kg), Balears (53,9 kg), Castella-la Manxa (53,3 kg) i el País Basc (53,1 kg).
La salut de les persones i del planeta són els motius pels quals ecologistes i nutricionistes adverteixen de la necessitat de reduir la quantitat de carn en la nostra dieta. La ramaderia emet el 14,5% dels gasos d'efecte hivernacle a escala global, amb el sector boví al capdavant, que és també el que més aigua necessita. Segons dades de Water Footprint Network, per produir un quilo de carn de vaca calen més de 15.000 litres d'aigua.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona
Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat