Notícies

Adeu a una emblemàtica llibreria del barri Gòtic per l'elevat preu del lloguer

Els propietaris del negoci asseguren que no poden assumir els 6.000 euros que els demanen mensualment

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Llibreria Antiquària Farré
Foto: Instagram / @llibreria_antiquaria_farre
Publicitat

Llegir mai passarà de moda i, si passegeu per Barcelona, ho veureu. La ciutat està plena de llibreries meravelloses on podeu aconseguir des dels darrers llançaments fins als clàssics de la literatura que heu de llegir, almenys, un cop a la vida. Hi ha llibreries que ja formen part de la història de la ciutat, i ara una d’elles ha anunciat que abaixarà la persiana a causa de la pujada del preu del lloguer. Segons ha informat Erik Prats, president del Gremi de Llibreters Vell de Catalunya, l’emblemàtica llibreria Antiquària Farré ha estat “una altra víctima dels desenfrenats preus de Barcelona”. 

La notícia ha tingut una gran repercussió a les xarxes, on centenars d’usuaris han deixat comentaris d’indignació com “quina pena, cada dia perdem referents de Barcelona” i “quina llàstima, ara quina franquícia hi posaran?”. Malgrat el tancament de la llibreria en els pròxims dies, el negoci no desapareixerà per sempre, sinó que, segons ha informat ElNacional.cat, es traslladarà al carrer de Rosselló. Segons han explicat Pol i Ramon Farré, els fills del fundador de la llibreria, Josep Maria Farré, al mateix mitjà, quan el negoci va obrir pagaven un lloguer de 400 euros i, com que ara se’ls acaba la renda antiga, els propietaris els demanen 6.000 euros d’arrendament.

Tot i semblar que feia més d’un segle que estava oberta, la llibreria Farré va començar a vendre llibres fa uns trenta anys i des del primer moment es va convertir en  tot un emblema del Gòtic. El local tenia a la venda autèntiques joies literàries, com llibres impresos al segle XV, en la primera època de la impremta, i d’altres com El llibre de les set sivelles i de les meravelles, de l’artista plàstic Joan Tharrats.

Cada cop hi ha menys establiments històrics

Malgrat que la llibreria Antiquària Farré no desapareixerà per sempre, altres negocis emblemàtics del barri no han pogut sobreviure a l’increment dels preus dels lloguers i la falta de relleu generacional. Amb cada comerç de tota la vida que desapareix, també ho fa una part de la història de la ciutat, que només quedarà a la memòria d'aquells qui la recordin. L’estiu va començar amb el tancament de l'històric Bar Versalles de Sant Andreu, una notícia que va impactar els veïns i veïnes. Com és el cas de molts propietaris, el del Bar Versalles es va veure massa pressionat pel preu desorbitat del lloguer (10.000 euros mensuals) i, abans d'apujar els preus, va decidir acomiadar-se del barri després de 100 anys d'història.

El lloguer també va ser una de les raons que van dur el restaurant Terra d'Escudella a dir adeu per sempre a Sants després de 20 anys. Poques setmanes més tard, Sants també va haver de dir adeu a un altre dels seus bars històrics: la Bodega Salvat. En aquest cas, encara no se saben els motius del tancament ni quin serà el futur del negoci que feia més de 150 anys que es trobava al mateix establiment. Per acabar, el centenari restaurant Diagonal Can Soteras va abaixar la persiana al maig i, després d’uns mesos tancats, serà McDonald’s qui agafi el relleu de l’emblemàtic negoci.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat