Notícies

Adeu al Sidecar, l'emblemàtic local reobre sota un nou nom i torna a acollir concerts

L'establiment torna a mans de nous propietaris, unes instal·lacions reformades i una nova programació musical

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Anti-Karaoke, Sidecar
Foto: RockFelsAnti-Karaoke, Sidecar
Publicitat

A finals de gener d'aquest any la sala Sidecar va tancar una etapa de més de quatre dècades d'història musical de Barcelona amb una gran festa. 'L'últim ball' va reunir els artistes habituals com Azucarillo Kings, Ladilla Rusa i Rebeldes'79 que van acomiadar-se del públic i de l'emblemàtic local de la plaça Reial. Roberto Tierz, l'antic propietari, va anunciar que, tot i abaixar la persiana uns mesos, no ho faria per sempre, i així ha estat. El Sidecar torna a obrir les portes aquest divendres 26 de juliol amb una nova programació musical i, per a sorpresa de molts, també amb un nou nom. Tothom s'haurà d'acostumar a anomenar la mítica sala Club Sauvage, un nom que ja es pot veure al nou cartell de l'entrada del local.

Els nous propietaris, un grup d'empresaris que gestiona alguns establiments de la ciutat com Creps Al Born, el Bar Sauvage i el Bar Farola, han fet una sèrie de reformes al local i, segons van prometre quan es va anunciar el traspàs, mantindran l'essència rebel i els bons còctels als quals estaven acostumats els habituals de la sala. Una altra part essencial del Sidecar que mantindrà el Club Sauvage és la programació musical regular. El passat 2023 el local ja va donar pas a artistes joves i d'estil més urbà com Mushkaa i ara, la nova programació s'inaugurarà també amb el so urbà i de trap del grup barceloní Chäckra el mateix divendres. L'endemà serà el torn de la banda argentina de bluegrass punk, Angry Zeta

Sidecar
SidecarSidecar

Dos mesos de retard

L'esperada obertura arriba dos mesos després de la data que els nous propietaris havien anunciat, un retard que ha estat culpa de les obres de renovació del local que han fet que en lloc del 26 d'abril, el nou Club Sauvage torni el 26 de juliol. Des de llavors, tots els concerts que hi havia programats durant els mesos de juny i juliol s'han reprogramat i reubicat i, fins ara, a la seva pàgina web hi havia un destacat que avisava que "el Sidecar està canviant. Tots els concerts que teníem anunciats per aquests dies estan canviant de data o de sala". Aquest missatge, però, s'ha actualitzat amb l'anunci del canvi de nom, on presenten el seu nou perfil d'Instagram i aclareixen que, "per fer la transició més gradual" continuaran utilitzant el web del Sidecar "durant un temps més". 

Segons el calendari de la web, hi ha concerts anunciats des d'ara fins al juny de l'any que ve, a excepció del mes d'agost, amb noms com El Caribefunk (30 de juliol), Kid Congo and The Pink Monkey Birds (5 de setembre), Sobrinus (13 de setembre), Arizona Baby (17 d'octubre), Anna Earhard (9 de novembre), Nuevo Catecismo Católico + Againsters (11 de gener de 2025) i Camel Power Club (27 de juny del 2025), entre d'altres. De moment, obriran "amb un perfil baix", segons asseguren des de la casa en declaracions a Time Out, i a partir de setembre faran una inauguració.  

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 i 2025 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat