Notícies

Així afectarà la mobilitat el circuit de Fórmula 1 del passeig de Gràcia

Les restriccions aplicaran als vehicles privats, al transport públic i als vianants

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Carlos Sainz, Formula 1
Foto: Shutterstock Carlos Sainz, Formula 1
Publicitat

Fa un temps us vam anunciar que el passeig de Gràcia es convertirà en un circuit efímer per als cotxes de Fórmula 1 el pròxim 19 de juny. Llavors, sabíem que els boxes de les escuderies s'instal·laran a la plaça Universitat, que davant la Casa Batlló i la Casa Amatller hi haurà una tribuna VIP, que la plaça Catalunya acollirà la F1 Fan Village i que els vehicles baixarien per l’emblemàtica via. El que no sabíem encara era com afectaria la mobilitat aquest esdeveniment, que celebra l’arribada del Mundial d’Automobilisme a Catalunya amb motiu del Fórmula 1 Aramaco Gran Premi d’Espanya 2024, que tindrà lloc del 21 al 23 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya.

L’alteració principal serà al passeig de Gràcia i als seus entorns i afectarà tant la mobilitat de vehicles, com el transport públic i els vianants. Les primeres restriccions començaran el dimarts 18 de juny, amb talls de carrers puntuals, però les principals seran el 19, el dia de l’exhibició.

Pel que fa a la mobilitat dels vehicles privats, des del dimarts 18 a les 16 h fins al dijous 20 a les 6 h, no podran circular per l’àmbit més pròxim a la plaça Catalunya. Així, tindran restringida la mobilitat a ronda Sant Pere i de la Universitat, a la plaça Catalunya, al passeig de Gràcia i al carrer Casp (entre el passeig de Gràcia i Pau Claris). El dia de l’exhibició, se sumaran els talls de tres vies transversals que travessen el passeig de Gràcia: Gran Via de les Corts Catalanes, carrer Diputació i carrer de Consell de Cent. La Guàrdia Urbana s’encarregarà d’efectuar els desviaments corresponents en funció de l’afluència.

Al transport públic també l’afectaran aquestes restriccions i haurà de variar el seu recorregut. En concret, quedaran afectades les línies d’autobús D50, H16, V15, 19, 22, 24, 52, 54, 55, 67, així com les nocturnes, les metropolitanes i les interurbanes. El dia de l’exhibició se sumaran també les línies H12, X1 i 7. Pel que fa al metro, funcionarà amb normalitat durant tota la jornada de l’exhibició. 

Els vianants, per la seva banda, no podran travessar el passeig de Gràcia entre la plaça Catalunya i el carrer d’Aragó el dimecres 19 de juny a partir de les 15 h; a partir de les 20 h, i de manera gradual, començaran a retirar-se les restriccions. Aquesta restricció també aplica a les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal.

Finalment, pel que fa a la distribució urbana de mercaderies i l’accés a aparcaments, el dimecres 19 de juny es permetrà la seva mobilitat a la zona fins a les 15 h; a partir de llavors ja no es podrà tornar a accedir fins a les 23 h. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat