Notícies

Així és com pots participar en la gegant escultura de ganxet que s’exposarà a les Tres Xemeneies

Els artistes organitzen unes sessions col·lectives obertes a tothom com a preparatius de la Biennal Nòmada Europea Manifesta

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Urchins
Manifesta 15Urchins
Publicitat

La 15a edició de la Biennal Nòmada Europea Manifesta, que enguany planta la seva seu a Barcelona, no s'inaugura fins a principis de setembre, però les preparacions ja han començat. I en algunes d'elles s'hi pot participar! Tothom que ho vulgui podrà aportar el seu granet de sorra en aquesta biennal de cultura contemporània que a través de projectes transformadors de diverses disciplines (artístiques, urbanístiques i científiques, entre d’altres) repensa les ciutats europees com a resposta als canvis socials, polítics i econòmics. 

Un d'aquests projectes és la iniciativa dels artistes Jin Choi i Thomas Shine, que organitzen unes sessions col·lectives de ganxet per elaborar el seu projecte 'Urchins' durant els mesos de juny i juliol. La peça, una estructura feta de ferro i corda de ganxet que s’inspira en l’esquelet d’un eriçó de mar, és un homenatge al patrimoni tèxtil i pesquer de Barcelona, amb especial èmfasi a les lluites històriques de les dones per la millora de les condicions de treball i la preservació del medi ambient. A més, fomenta la reflexió sobre el restabliment de les connexions amb el mar per a les futures generacions.  

Urchins
Manifesta 15Urchins

Choi i Shine, juntament amb l’organització de la Biennal, conviden a totes les persones i grups amb coneixement de tècniques de ganxet (sigui amb un nivell bàsic, mig o avançat) a participar en una sèrie de trobades per elaborar la peça. La primera sessió serà el dissabte 15 de juny, d’11.30 a 13.30 h, a l’Espai Cultural Font de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Podeu consultar la informació per participar-hi a través del web de Manifesta 15.

L’estructura final, un cop acabada, s’ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, que obriran per primera vegada a la història del 8 de setembre al 24 de novembre amb motiu de la celebració de la Biennal. De fet, l’esdeveniment ocuparà el 30 % de la construcció per habilitar (almenys) cinc espais per veure exposicions i un bar-restaurant.

TimeOut Clara Clemente: Interior de les Tres Ximeneies
TimeOut Clara Clemente: Interior de les Tres Ximeneies

Les Tres Xemeneies, un futur centre punter

L'abril passat, el Departament de Cultura va aprovar la licitació per rehabilitar l’espai de 22.600 m² de les Tres Xemeneies i ampliar-lo fins als 35.000 m². El projecte, que preveu començar l’abril del 2026, té per objectiu transformar la nau i convertir-la en un 'hub' audiovisual, digital i del videojoc i convertir-se en un complex de referència a escala mundial en els àmbits de la formació, la recerca, la creació i la innovació. 

TimeOut: Les tres xemeneies
TimeOut: Les tres xemeneies

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat