Notícies

Així és el cartell del 125 aniversari del FC Barcelona que ha fet Miquel Barceló

El pintor, escultor i ceramista mallorquí ha presentat la seva obra al costat del president del Barça, Joan Laporta

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Barça, Miquel Barceló
Foto: F.C. Barcelona
Publicitat

Si parlem de clubs que han marcat la història del futbol i de la seva ciutat, segurament un dels noms que us vinguin al cap sigui el del Barça. El club barceloní fa 125 anys i, per celebrar-ho, ha col·laborat amb un reconegut pintor, escultor i ceramista mallorquí per dissenyar el cartell que acompanyarà les celebracions del seu 125è aniversari. Miquel Barceló ha estat l’encarregat de crear la il·lustració, que es va presentar en un acte privat el dimarts 15 d’octubre al costat del president del club, Joan Laporta, la directiva i desenes de socis i sòcies de l’entitat. 

Segons un comunicat del club, Barceló s’ha inspirat en el manifest ‘Botem la Pilota’ per dissenyar el cartell on apareix la figura d’un jugador vestit amb l’equipació blaugrana que, segons l’artista, representa el sistema de joc propi del Barça. Amb l’estil pròxim a l’expressionisme que caracteritza l’autor, el jugador està guarnit amb diverses figures vegetals, minerals i animals que també es poden connectar amb el món del futbol, com la gespa del camp. Amb aquest cartell, Barceló ha agafat el relleu d’altres artistes reconeguts que també van ser escollits per dissenyar altres cartells d’aniversaris blaugranes, com Joan Miró, autor del cartell del 75è aniversari, i Antoni Tàpies, creador de la imatge que es va utilitzar per celebrar el centenari del club l’any 1999.

Poc després de presentar l’obra en l’acte privat, el club també l’ha publicat a les seves xarxes socials, que s’han omplert de milers de comentaris amb dues posicions ben diferenciades: aquells que asseguren que “el podia haver fet un nen de quatre anys” i aquells que estan satisfets amb el resultat. Com passa sempre, però, el primer grup s’ha fet notar més i han omplert la publicació de comentaris com “l’ha fet el germà de Lamine Yamal” i “això ho faig jo en cinc minuts”. Alguns usuaris, però, han respost els comentaris negatius i han assegurat que “pot ser que no entengueu o no us agradi la pintura (...) però no cal desqualificar l’obra. Penseu que això mateix ha passat a la història de l’art quan s’han fet coses noves”.

Les celebracions del 125è aniversari

La presentació de l’obra de Barceló ha estat el tret de sortida al programa de celebracions del 125è aniversari del club blaugrana. Entre totes les iniciatives que hi ha programades, una de les més esperades és la gala que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu el dia exacte que es va fundar el club fa més d’un segle, el 29 de novembre. L’acte reunirà algunes de les cares més conegudes del barcelonisme, tot i que encara no s’han avançat noms, i es farà un homenatge a totes les generacions de culers que han fet possible el creixement del club durant aquests 125 anys. Una de les altres activitats programades és la caminada popular a Montserrat del 22 de març del 2025. El Barça ha organitzat un recorregut per als socis i sòcies que donarà el tret de sortida a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i finalitzarà a Montserrat.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'octubre a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat