Notícies

Així és el famós outlet de ceràmica portuguesa de Barcelona amb peces a partir d'1,50 euros

La botiga ven tots els productes a pes i tenen des de plats i gots, fins a cristalleria i coberteria

Laia Jordà Sánchez
Redactora
A Mercadoría ceràmica
Foto: Instagram / @amercadoria_outlet
Publicitat

Ja fa un temps que la ceràmica està de moda. Segur que coneixeu a algú que ha fet un taller de ceràmica (i si no és que ets tu) o heu vist milers de vídeos de gent fent tasses, gerros i bols mentre prenen vi o escolten música en algun dels locals especialitzats de la ciutat. Si també us agrada la ceràmica però no la voleu fer, ara la podeu comprar per menys de dos euros. Després d'obrir el seu primer establiment a Polinyà el passat 2023, A Mercadoría va inaugurar el seu segon local a l'Hospitalet, al número 93 del carrer Miguel Hernández.

En un cop de metro des de Barcelona podeu arribar a aquesta macro botiga on trobareu productes de tota mena: tasses, gots, plats, bols, gerros... i fins i tot cristalleria, coberteria i una col·lecció pròpia de la firma. El procés de compra és molt senzill; tots els productes procedeixen de fàbriques portugueses, sobretot a Gres i Loza, i el seu preu va al pes. Si ho dividim, podeu aconseguir un got o un plat a partir 1,50 euros, un preu molt més econòmic que la ceràmica portuguesa a botigues de primera mà.

A Mercadoría va néixer el 2022 a A Coruña després que els seus creadors fessin nombrosos viatges a Portugal per conèixer de primera mà el sector. Segons expliquen a la seva pàgina web, la venda al pes té segles d'història a Portugal i va cridar l'atenció dels gallecs, que es van començar a desplaçar al país veí per adquirir aquests productes. Fascinats per aquesta pràctica de compra i venda, l'equip d'A Mercadoría van crear la botiga per apropar la ceràmica al pes a la resta de l'Estat sense haver de viatjar a Portugal.

L'espai sempre està ple de peces úniques i per a tots els gustos, però, si no trobeu res que us agradi quan aneu, no us preocupeu perquè cada 15 o 20 dies arriba un camió amb centenars de models nous que segur que algun crida la vostra atenció. Cada cop que afegeixen nous productes, l'empresa ho anuncia al seu perfil d'Instagram amb la direcció de la botiga de Polinyà o de l'Hospitalet perquè els seus 100.000 seguidors estiguin al dia.

L'auge de la ceràmica

Des de principis de 2023 la província de Barcelona ha donat la benvinguda a diferents outlets de ceràmica al pes que han revolucionat les xarxes socials i s'han convertit en la primera opció de molta gent per renovar la seva vaixella. El passat mes de juny, Alouza Ceramics va inaugurar un espai de més de 800 m² a Castelldefels, una obertura que es va fer viral a TikTok. Igual de coneguda es va fer també la botiga de Las Vajillas de Martha, a Granollers. La nau de 600 m² acull més de 25.000 peces de ceràmica a preus molt econòmics, unes característiques que l'han convertit en una de les principals botigues de referència del sector.

Las Vajillas de Martha
Foto: Las Vajillas de Martha

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de vintage i segona mà de cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Primavera

    Últimes notícies

      Publicitat