Notícies

Un laberint de tres quilòmetres enmig dels Pirineus obre aquest estiu

Es va començar a dissenyar el 2020 i està format per 4.000 xiprers que generen 5.000 m² de camins naturals

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Laberint dels Pirineus
Foto: Laberint dels Pirineus
Publicitat

El bon temps és sinònim de fer plans a l'aire lliure, viatges i gaudir de les meravelloses platges i paisatges que ens envolten. Si també teniu ganes d'aventures i no us importa agafar el cotxe per allunyar-vos una mica de Catalunya, us proposem un pla. A finals d'aquest mes de juny, la Vall de Tena d'Osca, a poc més de 30 minuts de la frontera de Catalunya, acollirà una experiència única a la zona: un laberint natural de tres quilòmetres. En uns dies, podreu visitar el Laberint dels Pirineus, format per 4.000 xiprers que formen 5.000 m² de camins naturals per on us perdreu diversos cops abans de trobar una de les cinc sortides.

Laberint dels Pirineus
Foto: Laberint dels Pirineus

El laberint del Pirineu Aragonès va néixer el 2019 després que el seu responsable, Juan Fanlo Belio visités el laberint de Villapresente, a Cantàbria. Malgrat que la pandèmia va paralitzar el projecte, quatre anys després s'ha pogut inaugurar gràcies a un gran equip darrere format per la família i amics de Fanlo, que han participat en el procés de plantació dels xiprers. "El Laberint dels Pirineus està format per totes les persones que m'envolten", assegura Fanlo a la pàgina web de l'equipament. A més, si visiteu l'espai també us trobareu amb la Niebla i en Ton, dos gossos que van néixer quan es van plantar els xiprers i que s'han convertit en les mascotes de l'espai i que podran jugar amb les vostres, que també són benvingudes. 

Laberint dels Pirineus
Foto: Laberint dels Pirineus
Laberint dels Pirineus
Foto: Laberint dels Pirineus

Els responsables avisen que, si visiteu l'espai durant els mesos de calor, és recomanable portar de casa una ampolla d'aigua per hidratar-vos, ja que no hi ha fonts ni zones de descans, això sí, hi ha una zona de pícnic amb unes vistes privilegiades a l'embassament de Bubal i al Vall de Tena. Tot i això, si us oblideu la beguda o portar alguna cosa per picar, no us preocupeu perquè, a la petita cabana on es poden comprar les entrades en persona, també es poden adquirir refrescos i diferents 'snacks'.

Preus i horaris

Si voleu ser dels primers a visitar el laberint, les entrades ja estan disponibles a la seva pàgina web per 7 euros pels adults i 4 euros per als infants entre 4 i 12 anys. L'accés, però, és gratis per als menors de 4 anys i hi ha tarifes especials a consultar per a grups de més de 20 persones. Les entrades, però, no variaran de preu durant tota la temporada d'obertura.

El laberint estarà obert des d'aquest mes de juny fins a principis de novembre, tot i que l'horari variarà segons el mes i l'estació de l'any. Durant juliol, podreu visitar l'espai d'11 a 18 h de dijous a dimarts i de 10 a 19 h els dissabtes, en canvi, durant el mes d'agost ho podreu fer cada dia de 10 a 19 h. La primera quinzena de setembre, l'espai obrirà de dijous a dimarts de 12 a 17 h i durant la segona, ho farà de 12 a 17 h de divendres a dilluns i d'11 a 18 h els dissabtes. Durant l'octubre es podrà visitar els divendres, dissabtes i diumenges de les 12 a les 17 h. L'1, 2 i 3 de novembre seran els últims dies d'obertura del laberint, tot i que els horaris encara no s'han confirmat.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat