Notícies

Així és el primer capgròs de Catalunya dedicat a una coneguda drag queen

Àlex Marteen ha estat escollit per votació popular i ha agraït el suport de tothom a través d'un vídeo a TikTok

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Àlex Marteen Capgròs
Foto: Instagram / @capgrossosterrassa
Publicitat

El passat 28 de juny vam celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, una jornada plena d'actes reivindicatius i festius a favor dels drets de les persones del col·lectiu. Malgrat que haurem d'esperar fins a l'any vinent per tornar-lo a celebrar, durant el mes de juliol també hi ha centenars d'activitats programades, com els concerts del Pride 2024 a Barcelona i les diferents manifestacions arreu del territori. En mig del mes de l'orgull, una ciutat catalana ha fet història i ha inclòs el primer capgròs de Catalunya en honor a una drag-queen dins la seva Festa Major.

Com cada any, Terrassa ha revelat el nou cap gros de la ciutat, que s'anuncia durant la Festa Major d'aquesta ciutat. El 45è capgròs de la ciutat està dedicat a Àlex Marteen, drag-queen, DJ, travesti, cantant i col·laborador televisiu. Vaja, el clar exemple del que és ser un artista polifacètic! El terrassenc, que es defineix com a "travesti multifuncional", ha estat escollit per votació popular i s'ha convertit en el primer capgròs drag de la història de la ciutat, una elecció que visibilitat el col·lectiu i l'art drag que l'inclou dins les festes populars per recordar que existeix que cal respectar-lo i valorar-lo.

L'artista ha reaccionat al capgròs amb un vídeo que ha penjat al seu perfil de TikTok on agraeix a tothom que l'ha votat i a aquells que l'han escrit per felicitar-lo, "estic en la més absoluta dissociació, però volia fer aquest petit vídeo per donar-vos les gràcies a tothom" ha explicat. Desenes d'usuaris han donat suport a l'artista amb emoticones de cors i comentaris com "el meu vot va fer efecte, moltes felicitats!". Al final del TikTok, Àlex Marteen també va aprofitar per fer ressò de la manifestació del passat dissabte 29 de juny a plaça Universitat per l'alliberament sexual i de gènere, on va actuar davant de centenars d'assistents.

Àlex Marteen s'ha convertit en el 45è capgròs de Terrassa en un acte que ja és tota una tradició de la Festa Major de la ciutat. Des del 1982, el divendres de festa Major i després de la lectura del pregó, es descobreix quin serà el capgròs d'enguany i que sempre homenatja un personatge popular que destaqui per la seva aportació a Terrassa. El cantant i terrassenc Lildami va ser escollit com a capgròs 2022 i la investigadora i professora Núria Salan va ser el de 2023.

Una icona drag

Des que va començar dins el món del travestisme, Àlex Marteen s'ha convertit en una icona drag i del col·lectiu queer. Després d'estudiar música al Conservatori de Terrassa i teatre al Rodamon, graduar-se en Biotecnologia i Art Dramàtic i fer un màster en pedagogia, l'artista ha trencat estereotips i combina els xous drag amb altres disciplines com el cant, la direcció artística i la televisió. Malgrat la seva llarga carrera, molts el van conèixer gràcies a les seves aparicions al programa de TV3 'Eufòria' i a d'altres com 'La gran vetllada' i el 'Planta Baixa'. L'última va ser al documental de RTVE 'Catalunya, 12 points', que repassa el pas de diferents artistes catalans per Eurovisió i on Àlex Marteen interpreta una cançó en un karaoke davant de desenes d'eurofans.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat