[title]
La Setmana Santa ja és a tocar, i tant si sou de seguir tradicions com si no, una Setmana Santa sense mona no és el mateix. Segur que molts de vosaltres ja esteu donant un cop d’ull a les millors de Barcelona per no decebre els vostres fillols, i si són culers, aquesta els deixarà bocabadats. La històrica pastisseria Bocí ha creat la primera rèplica de xocolata del nou Spotify Camp Nou del Barça, una peça de 60 quilos i unes dimensions impressionants de 150 centímetres de llargada, 125 centímetres d’amplada i 30 centímetres d’alçada.
“Volíem celebrar que tindrem el nou Camp Nou, el més gran d’Europa, i fer-ho d’una manera especial, a l’altura d’un equip que dona gust de veure jugar. Per això hem creat aquesta mona única, perquè la gent pugui gaudir-ne i sorprendre’s amb aquest homenatge dolç al Barça”, assegura el director i fundador de Bocí, Joaquim Llovera. Si voleu veure aquesta obra mestra de la xocolateria, ho podeu fer a l’aparador de la pastisseria Bocí, situada a la Via Augusta, 112.

Per crear la mona, però, els professionals de Bocí han trigat dues setmanes per poder elaborar cada peça que forma l’estadi i poder garantir el màxim de detall possible. Per aconseguir-ho, des de Bocí expliquen que han utilitzat una tècnica d’alta precisió amb una màquina de tallar que funciona amb aigua a alta pressió. Abans d’usar la màquina per donar forma a cada peça, però, el primer pas va ser el disseny virtual de l’estadi, que es va fer amb programes de disseny assistit per ordinador (CAD) per garantir la precisió mil·limètrica.
Aquesta tècnica es va aplicar amb la idea de crear peces que es poguessin menjar, per això també s’han fet servir tècniques d’impressió amb tinta comestible per afegir-hi més detall. Finalment, el resultat ha estat el nou estadi blaugrana gegant elaborat amb xocolata negra amb llet i xocolata blanca.
Una pastisseria especialitzada en la xocolata
Des que va obrir l’any 1959, la pastisseria Bocí s’ha convertit en una referent de la xocolata de Barcelona gràcies als productes elaborats en el seu mateix obrador. Fa 67 anys que el negoci ofereix serveis de pastisseria, bomboneria, càtering i cuina i fusiona el mestratge artesanal amb altres tècniques culinàries més avançades.