Notícies

Així és la nova àrea de jocs 100% accessible del passeig Sant Joan

S’han incorporat nous elements de joc dividits en dues zones diferenciades

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Àrea de joc infantil passeig de Sant Joan
Ajuntament de Barcelona / Eva GuillametÀrea de joc infantil passeig de Sant Joan
Publicitat

Després de quatre mesos i mig de reforma, l’àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan ha obert al públic. Situada entre els carrers de Còrsega i de la Indústria, al Camp d'en Grassot, la zona s’ha transformat per afavorir l’accessibilitat i les activitats per garantir un espai divers i transversal. 

Amb els treballs de remodelació, que han tingut una inversió d’uns 309.000 euros, s'han substituït diferents elements, com el paviment, la tanca i el mobiliari, i han millorat la integració urbana de l’espai per ser més agradable pel veïnat. A més, també s’han incorporat nous elements de joc dividits en dues zones diferenciades. Una amb activitats dinàmiques, com un carrusel, un gronxador, un llit elàstic i un tobogan de rodetes, entre d’altres. I una altra amb jocs més tranquils, amb una caseta, una pissarra i un panell sensorial. 

Àrea jocs infantils passeig de Sant Joan
Ajuntament de BarcelonaÀrea jocs infantils passeig de Sant Joan

El projecte de remodelació de l’àrea va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del passat mandat de l’Ajuntament. Per això, en l’elaboració del pla es van tenir en compte les aportacions recollides en sessions amb el veïnat i les entitats interessades, tenint en compte els usos de l’àmbit i els possibles jocs que es podrien desenvolupar. A més, també es va organitzar una sessió amb infants de la zona, per tal de recollir informació sobre la tipologia de jocs i activitats que els interessaven. 

Àrea jocs infantils passeig de Sant Joan
Ajuntament de BarcelonaÀrea jocs infantils passeig de Sant Joan

La reforma d’aquesta àrea de joc del passeig de Sant Joan s’emmarca en dins el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona, que amb vista a l’any 2030 pretén incrementar les oportunitats de joc de tots els infants i els seus acompanyants mitjançant l'accessibilitat de les zones i augmentant els elements de joc inclusius.  

Àrees de joc totalment accessibles

Actualment, la ciutat compta amb 899 àrees de joc infantil, de les quals només 103 són accessibles i 30 d’elles totalment accessibles. Perquè una zona es consideri completament accessible, totes les activitats lúdiques que ofereix cal que tinguin, almenys, un element que permeti el seu accés per tothom, com rampes, plataformes de transferència o escales amb petja, entre d’altres. 

L’Ajuntament té previst poder tenir, almenys, una àrea d’aquestes característiques a cadascun dels barris de Barcelona abans del 2030. Per això, al llarg del 2024 han començat obres d’una vintena d’àrees de joc repartides per tota la ciutat.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat