[title]
Després de quatre mesos i mig de reforma, l’àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan ha obert al públic. Situada entre els carrers de Còrsega i de la Indústria, al Camp d'en Grassot, la zona s’ha transformat per afavorir l’accessibilitat i les activitats per garantir un espai divers i transversal.
Amb els treballs de remodelació, que han tingut una inversió d’uns 309.000 euros, s'han substituït diferents elements, com el paviment, la tanca i el mobiliari, i han millorat la integració urbana de l’espai per ser més agradable pel veïnat. A més, també s’han incorporat nous elements de joc dividits en dues zones diferenciades. Una amb activitats dinàmiques, com un carrusel, un gronxador, un llit elàstic i un tobogan de rodetes, entre d’altres. I una altra amb jocs més tranquils, amb una caseta, una pissarra i un panell sensorial.
El projecte de remodelació de l’àrea va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del passat mandat de l’Ajuntament. Per això, en l’elaboració del pla es van tenir en compte les aportacions recollides en sessions amb el veïnat i les entitats interessades, tenint en compte els usos de l’àmbit i els possibles jocs que es podrien desenvolupar. A més, també es va organitzar una sessió amb infants de la zona, per tal de recollir informació sobre la tipologia de jocs i activitats que els interessaven.
La reforma d’aquesta àrea de joc del passeig de Sant Joan s’emmarca en dins el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona, que amb vista a l’any 2030 pretén incrementar les oportunitats de joc de tots els infants i els seus acompanyants mitjançant l'accessibilitat de les zones i augmentant els elements de joc inclusius.
Àrees de joc totalment accessibles
Actualment, la ciutat compta amb 899 àrees de joc infantil, de les quals només 103 són accessibles i 30 d’elles totalment accessibles. Perquè una zona es consideri completament accessible, totes les activitats lúdiques que ofereix cal que tinguin, almenys, un element que permeti el seu accés per tothom, com rampes, plataformes de transferència o escales amb petja, entre d’altres.
L’Ajuntament té previst poder tenir, almenys, una àrea d’aquestes característiques a cadascun dels barris de Barcelona abans del 2030. Per això, al llarg del 2024 han començat obres d’una vintena d’àrees de joc repartides per tota la ciutat.