[title]
Per dinar, per sopar, amb amics, al sofà, en un restaurant... Menjar pizza no té regles, i ara, segons aquesta coneguda cadena, fer-la tampoc en té. Barcelona està plena de pizzeries magnífiques on tastar-ne de tota mena, però Domino’s Pizza ha anat un pas més enllà i en lloc d’afegir-hi un tomàquet o formatge diferent, ha barrejat el món de la rebosteria amb el de la pizzeria italiana tradicional per crear la Croissantizzima. El nom ja ens fa cinc cèntims del que podem esperar: la cadena ha creat la seva primera “pizza no pizza” amb una base que, en lloc de la clàssica, ha estat reemplaçada per una massa de l’estil de la del croissant amb una textura “extracruixent”.
El croissant, originari d’Àustria i perfeccionat a França, és un dolç imprescindible a les pastisseries, bars i cases dels barcelonins i barcelonines, així com de milers de persones arreu del món, i per això cada 30 de gener se celebra un dia per homenatjar-lo. Domino’s també s’ha volgut sumar a l’homenatge del Dia del Croissant i ha presentat la seva “creació més innovadora que redefineix el concepte de pizza” pensada per a aquells que busquen “una experiència gastronòmica diferent”. A més de la massa de croissant, què inclou, la pizza? Doncs, segons ha avançat la cadena, la Croissantizzima és completament personalitzable perquè tothom en pugui gaudir tant per esmorzar, dinar o qualsevol ocasió. Si la voleu demanar, ho podeu fer a partir de 9,99 euros a domicili a través de la pàgina web de Domino’s Pizza.

Altres pizzes originals a Barcelona
Si sou amants de la pizza, però voleu tastar-la en altres formats que reinterpreten l’original, a Barcelona ho podeu fer en diversos establiments només aptes per als més atrevits. Si passegeu per l’Eixample, hi trobareu l’Artéteca Pizzeria Napolitana, al número 255 del carrer de Lepant, un local on podreu tastar propostes clàssiques elaborades de la manera napolitana tradicional, com la margarida i el calzone al forn, així com altres de més arriscades, com la Doppia Cottura, una pizza fregida i fornejada amb ragù de tomàquet, mozzarella fumada, parmesà i alfàbrega. Si teniu cap intolerància o sou vegans, no us preocupeu perquè la majoria de les pizzes les podeu demanar segons el vostre gust i ofereixen diferents opcions perquè tothom pugui gaudir de les seves propostes.
Si parlem de pizzes que van més enllà, però, no ens podem oblidar de La Balmesina, una pizzeria que es va inaugurar l’any 2017 a Barcelona i que ara també podeu trobar al Time Out Market. En Max, l’Ale i en Mattia, tres pizzers italians, van obrir el local amb l’objectiu d’apropar les lleugeres i cruixents pizzes napolitanes als barcelonins i barcelonines. Les seves propostes, però, traspassen les normes clàssiques de la pizzeria italiana i, per elaborar-les, fan servir farines ecològiques i base de massa mare, és a dir, que podem parlar de tècniques de panificació aplicades a la pizza.
