[title]
L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la campanya antimasclista amb motiu del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. El cartell i els vídeos que l'acompanyen, publicats a la web i a les xarxes socials del consistori, no han tardat a despertar controvèrsia, fins al punt que integrants de partits de l'oposició i usuaris de twitter en demanen la retirada.
🟣 Davant les violències masclistes als entorns digitals, suport mutu, comunitat i empoderament.
— Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) November 17, 2020
Presentem la nova campanya de #BCNantimasclista.
Llegeix el fil! 👇 pic.twitter.com/puUWfkmNP1
Què es critica?
Una de les entitats més crítica amb la campanya ha sortit del propi ajuntament, concretament de la seva Assemblea de Treballadores i de les professionals del servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA). Critiquen que les imatges que s'han utilitzat, per exemple el colom com a símbol de pau, "frivolitza" la violència masclista i expliquen literalment que "té una representativitat religiosa que no entenem quin lloc ocupa aquí".
Exigim a l’Ajuntament la retirada de la campanya d’aquest 25 de novembre, Dia per l’Eliminació de les Violències vers les Dones.
— Assemblea Treballadores SARA (@AssembleaSara) November 16, 2020
Fa ús d’imatges e iconografia que frivolitza amb les violències masclistes; no volem una campanya de broma. https://t.co/maqCpI2uUj
Aquest matí m'ha sorprès l'enfocament del cartell de BCN per al 25N amb 🕊 i 🤗.
— Elisenda Alamany (@Elisendalamany) November 17, 2020
Per això, he escrit a la regidora de Feminismes del govern.
Li he transmès que em semblava un cartell blanc i antipunitivista i hem parlat del context i conjunt de la campanya 👇🏼 https://t.co/AftKjpEAL6