Notícies

Així és la proposta del govern espanyol per passar el Nadal

El Ministeri de Sanitat permetrà les trobades de 10 persones i vistar familiars que no siguin d ela teva comunitat autònoma

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Com celebrarem Nadal continua sent la gran incògnita d'aquest 2020, si no tenim en compte la data de sortida de la vacuna, si podem viatjar entre comunitats, si necessito pcr per a viatjar... en fi, que ens està quedant un 2020 ple de misteris per resoldre. A poc a poc les autoritats van posant damunt de la taula les mesures a tenir en compte, la setmana passada la Generalitat va aprovar el seu pla de desescalada, amb la normativa inclosa de com serà el dia de Nadal, cap d'any i reis. Ara ha estat el torn del Govern espanyol qui ha presentat una proposta que ha comptat, com era d'esperar, amb la negativa de Madrid i l'abstenció de Catalunya.

Quin Nadal proposa el Govern? 

El Ministeri de Sanitat, amb el suport de la gran majoria de les comunitats autònomes, ha presentat un pla que limita les reunions nadalenques a 10 persones, nens incloses, i que el toc de queda es pugui allargar la nit del 24 i el 31 de desembre fins a la 1.30. A més, i aquest ha sigut el tema que més polèmica ha despertat entre els responsables sanitaris de les comunitats, permetrà el canvi de comunitat autònoma entre el 23 de desembre i el 6 de gener sempre que sigui per visitar "familiars i persones properes".

Com a norma general, es recomana "evitar o minimitzar les reunions en l'àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes, clubs esportius, etcètera). En el cas de celebrar-se, seran d'un màxim de deu persones i preferiblement en l'exterior (a l'aire lliure o en terrasses amb màxim dues parets)", afegeix el document elaborat pel Ministeri de Sanitat.

Punt conflictiu: canvi de comunitat autònoma

Madrid i Catalunya són les dues comunitats que s'han rebel·lat contra el pla del govern espanyol i ho han fet pel mateix tema però per motius diferents. En el cas de Madrid perquè no vol sentir a parlar de tancar la seva regió i en el cas de Catalunya perquè ja té el seu propi pla i, d'entrada, no contempla sortir de les fronteres catalanes. En tot cas, sembla que la idea compta amb el suport de la majoria de comunitats tot i que no queda clar com es podrà controlar qui viatja per veure familiars o qui ho fa per oci. El mateix passa amb el nombre de persones reunides en una casa. 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per poder aprofitar aquesta excepció i fer sortides interterritorial

NO T'HO PERDIS: Què podrem fer a partir del 23 de novembre: el tram 1 de la nova desescalada

Últimes notícies

    Publicitat