Notícies

Així és l'espectacular local de sushi creatiu que acaba d'obrir al carrer Enric Granados

De la mateixa propietat que Carnal Steakhouse, té el xef Rafael Erbs al capdavant de la cuina

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Arko
Foto: ArkoArko
Publicitat

Obrir un restaurant a Enric Granados no és qualsevol cosa. És el carrer dels restaurants de moda, aquell en què els grans grups de restauració i inversors posen els diners per situar-se al centre del tauler de joc entre els millors de la ciutat. I avui toca presentar-vos un seriós aspirant al podi ​​de millor restaurant de sushi de Barcelona: acaba d'obrir portes Arko (Enric Granados, 63), un restaurant de sushi creatiu i d'estil brasiler, un subgènere que a Barcelona no sobra.

Aquest és el projecte dels empresaris Ferran Ballús i Joaquín Sánchez, els empresaris propietaris dels restaurants Carnal Steak House i La Madurada. Si em permeteu l'acudit, han posat tota la carn a la graella: al capdavant hi ha en Rafael Erbs, ex-cap de cuina de RíaKRU, que també va passar per Pakta, Enigma i Moments i gran expert en la cruïlla de camins del Japó i Brasil.

Arko
Foto: ArkoArko

És un projecte ambiciós i amb segell personal: "Hem intentat fer una volta de rosca al concepte de restaurant de sushi modern a Barcelona. No podem dir que siguem pioners en l'estil de menjar, però sí que ho som en el sentit en què nosaltres només ens centrem en el menjar i no en la festa. I creiem que ho fem molt bé i amb una bona presentació", explica Erbs.

Som un restaurant de sushi modern que se centra en el menjar i no pas en la festa

No, aquí ningú no s'enfila a la barra amb guspires a l'entrecuix, ni tampoc en un moment determinat els comensals fan voleiar els tovallons com si fossin en un casament. L'única concessió a l'espectacle és un impressionant aquari de 3000 litres a l'entrada, amb peixos nedant. L'espectacle és a taula, amb una selecció de sushi i sashimi potentíssima, amb tocs brasilers, nikkei i signatura d'autor, amb exemples com un nigiri de ventresca de tonyina, maionesa de yuzu i kumquat, un altre de peix mantega amb salsa 'anticuchera' o el de foie amb melmelada de pebrot i kizami. Es recomana demanar el menú degustació complet, que inclou dinou peces servides en una safata preciosa.

Arko, el sushi creatiu i llatí de Rafael Erbs
Foto: ArkoArko, el sushi creatiu i llatí de Rafael Erbs

El talent hedonista de la cuina d'Erbs queda clara des dels entrants: una combinació de sabors llaminers com el carpaccio de ventresca Bluefin trufat, wasabi i crema d'alvocat explota a la teva boca en perfecte equilibri –la potència de la tòfona contra la complexitat del wasabi– explicita la filosofia de gaudi d'un cuiner brasiler expert en sushi i format a Azurmendi, al País Basc (quina gran combinació!). El preu mitjà és entre 65 i 70 euros.

El menú degustació de sushi d'Arko
Foto: ArkoEl menú degustació de sushi d'Arko

Destaca també un apartat de tempures amb propostes com el bacallà negre d'Alaska amb salsa de chili dolç, així com una secció dedicada a peix i marisc a la brasa, amb plats com el llobarro amb salsa huacatay i el peix mantega a la brasa amb bearnesa de mojo verd. I per descomptat, carn de Kobe i Wagyu australiana. Però només amb la textura de l'arròs dels nigiris ja es nota que saben molt bé el que es fa: amb un punt de vinagre perfecte, la peça no es desmunta en grans a les mans, sinó en el moment just que entra a la teva boca.

Arko és un restaurant gran –capacitat per a uns 150 comensals–, però evita l'aspecte de fàbrica de consumicions. L'interiorisme és un aspecte central, que es defineix per l'ús de materials i línies orgàniques, amb elements destacats com arbres de 'sakura' i moquetes que aporten una atmosfera envoltant i sofisticada, però alhora sòbria i íntima, lluny dels excessos en què solen incórrer els restaurants de luxe que piquen l'ull al Japó. I per cert... El lavabo mereix una visita!

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat