Notícies

Així és l'innovador cartell de La Mercè 2024, sense il·lustració i acompanyat d'un vídeo

El cartell és obra de la productora audiovisual CANADA, i inclou un 'teaser' de més de dos minuts protagonitzat per l'actriu Anna Castillo

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Cartell de La Mercè 2024
Ajuntament de BarcelonaCartell de La Mercè 2024
Publicitat

Amb l'anunci de la pregonera d'aquest 2024, ja ha començat oficialment el compte enrere per celebrar altre cop les esperades festes de La Mercè. Tot i que encara no coneixem gaires detalls del programa d'enguany, el que sí que podem desvetllar és el cartell que il·lustrarà la Festa Major de Barcelona. Cada any els cartells de les festes més esperades de la ciutat generen odi i amor a parts iguals, però sigui el que sigui, sempre permeten descobrir obres de creadors vinculats a Barcelona. Si fins ara estàveu acostumats que el cartell estigués signat per artistes i il·lustradors, el d'enguany neix del talent audiovisual barceloní. La coneguda productora Canada ha estat l'encarregada d'un 'teaser' de la festa, del qual ha sortit la imatge del cartell.

Cartell la Mercè 2024
Foto: Ajuntament de Barcelona

Tot el concepte artístic darrere del vídeo de poc més de 2 minuts i 30 segons fa al·lusió a una festa major ciutadana i oberta a tothom, així com la importància que té sobre la ciutat i tots els seus habitants. La idea principal és que, fins i tot per als que no són massa fanàtics de sortir de festa o que ni tan sols saben que és la Mercè, la Festa Major de la ciutat ofereix un lloc de trobada amb música, ball, espectacle i activitats per a tothom. Arran d'aquest concepte, la imatge que s'ha extret per al cartell representa aquesta novetat: una mirada de la Mercè des del punt de vista d'algú que no l'ha viscut mai. La innocència i la novetat queden representades per un nadó que mira fascinat els focs artificials i en pau en mig del rebombori, els colors i la gent.

En el vídeo, podem observar com aquest nadó no deixa de plorar al costat de la desesperació de la seva mare, interpretada per l'actriu Anna Castillo, que no sap com fer-lo callar. Sota el títol 'El noi de la mare', Anna Castillo intenta tranquil·litzar el seu fill amb titelles, en braços, a la banyera, amb joguines... però l'únic que aconsegueix aturar el plor del nen és una geganta que passa per la finestra de casa seva mentre balla. Ja a la nit, el nadó dorm relaxat al llit amb el so dels focs artificials de la Mercè de fons.

Una productora reconeguda arreu del món

Si us sonen els noms de Dua Lipa, Coldplay i Rosalía, també heu de conèixer Canada. La productora barcelonina, nascuda al Poblenou l'any 2008, està darrere d'alguns dels videoclips més coneguts d'aquests artistes i d'altres com C. Tangana, Katy Perry, Bad Gyal i Rigobert Bandini. Des que Nicolás Méndez i Lope Serrano la van fundar fins ara, Canada s'ha convertit en una de les productores més rellevants dins del sector a escala mundial i tenen oficies també a Londres i Los Angeles. Canada també ha rebut reconeixements tan importants com al Millor Vídeo de Pop Internacional als UK Music Video Awards amb el videoclip de l'èxit de Rosalía, 'Malamente'.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat