Notícies

Així ha quedat el parc de les Tres Xemeneies després de les reformes

Les obres han creat noves dinàmiques en l’espai i han millorat la seva accessibilitat

Enora Le Roux
Tres Xemeneies Poble-sec
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Al novembre de l’any passat vam saber que la zona de les Tres Xemeneies del Poble-sec seria objecte d’una reforma integral. D’entre els canvis que es plantejaven n'hi havia un de (quasi) immediat: la transformació del parc de l’espai. Les obres, dissenyades d'acord amb les demandes del veïnat recollides en un pla director, tenien previst durar tres mesos i finalitzar al febrer, però s'han prolongat sis mesos. Ara, finalment, ja podem contemplar la nova imatge del parc, que presenta noves dinàmiques i una millora significativa de l’accessibilitat.

La transformació, dissenyada per l’estudi d’arquitectura Leku Studio, ha permès dinamitzar l’àrea, integrar els usos existents a la plaça i generar noves dinàmiques positives i inclusives. En aquest sentit, s’ha instal·lat una pista de bàsquet, que ocupa l’espai central, i s’han incorporat nous punts d’estada, així com una àrea de gimnàs a l’aire lliure. L’actuació també ha millorat l’accessibilitat a través del jardí entre el Raval, el Poble-sec i el Paral·lel. 

Parc Tres Xemeneies
Ajuntament de BarcelonaParc Tres Xemeneies

El projecte, que ha suposat una inversió de 367.000 euros, s’emmarca en el Pla de Barris i significa el primer pas cap a la dinamització de l’espai de les Tres Xemeneies, que ja compta amb un planejament urbanístic aprovat. 

Tres Xemeneies
Ajuntament de BarcelonaTres Xemeneies

Transformació de la zona

Paral·lelament a l'inici de les obres del parc, el Plenari del Consell Municipal donava el seu vistiplau a l’aprovació provisional de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetia desbloquejar el futur urbanístic de l’espai de les Tres Xemeneies.

Amb aquesta llum verda, la propietària, Conren Tramway, va rebre el permís per ubicar uns 20.500 m² d’oficines de tota mena d’empreses als edificis, que fins al moment eren en sòls qualificats de serveis tècnics (per tant, només s’hi podien ubicar instal·lacions i oficines d’empreses vinculades al subministrament de serveis essencials com ara llum, aigua, gas i telecomunicacions) i duien més de deu anys buits.  

Al seu torn, Barcelona també sortia guanyat. L’acord estipulava que la ciutat rebia un dels edificis –on es reubicarà el Centre de Coordinació Operativa d’Emergències (CECOR)– la renovació dels jardins i 6,2 milions d’euros per a equipaments i habitatge assequible al barri del Poble-sec. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat