Notícies

Així serà el bar d'entrepans que la vuitena millor pizzeria del món és a punt d'obrir a Barcelona

Han creat un panet únic d'elaboració pròpia, a mig camí entre la coca d'oli i el mollete, i elaboren els seus embotits

Mireia Font
Escrit per
Mireia Font
Editora de gastronomia
Molla
Foto: Molla Molla
Publicitat

La prestigiosa guia internacional 50 Top Pizza va fer públic el rànquing mundial de les millors pizzeries del món el passat dimarts 10 de setembre a Nàpols. La filosofia 'de la granja a la pizza' de la barcelonina Sartoria Panatieri ha convençut un any més als inspectors i jurat de l'organització: aquest any ha conquerit el vuitè lloc del pòdium absolut de la pizza mundial. La novaiorquesa Una Pizza Napoletana, regentada pel xef Anthony Mangieri, s'ha fet amb el número u de la prestigiosa classificació. 

Les bones notícies no acaben aquí; en Rafa Panatieri i en Jorge Sastre, ànimes i amos de les tres Sartoria Panatieri de la ciutat —a Gràcia, l'Eixample i Hotel Mandarin Oriental— i també de la braseria Brabo, estan a punt d'obrir Molla, un local dedicat als entrepans prop de la plaça Francesc Macià. La filosofia que apliquen a les pizzes serà la mateixa que aplicaran als entrepans. És a dir, sostenibilitat, qualitat, molta elaboració pròpia i respecte total cap al producte i als productors.

Per trobar la recepta del panet perfecte han experimentat durant mesos i han organitzat 'pop ups' a Brabo per veure la seva acceptació, que ha estat brutal. S'elabora amb farina del Molí Can Pauet de Solsona, que també l'utilitzen per a les pizzes. Un cop aconseguit el punt de fermentació ideal, el rematen a la brasa, en un forn especial.

Bona massa, fermentació i el toc final de brasa: el panet de Molla!
Foto: MollaBona massa, fermentació i el toc final de brasa: el panet de Molla!

El resultat és un pa a mig camí entre la coca d'oli i el 'mollete'. Molt en la línia de les seves pizzes, els farciments són originals, creatius i amb una forta presència dels embotits que fan ells mateixos. Un parell d'exemples; el de pernil brasejat, mantega fumada, cabdells a la brasa, picada d'herbes i salsa de rostit, i el de papada i crema de mongetes del ganxet. La intenció és que a la carta sempre hi hagi entre vuit i deu opcions en rotació segons temporada.

Entrepa de Molla
Foto: MollaMolla

Si esteu impacients per provar les noves creacions d'en Rafa i en Jorge i no voleu esperar la inauguració del local —encara no hi ha data oficial— sapigueu que ho podreu fer al Chef's on Fire de Madrid (5 i 6 d'octubre) i a la pròxima edició d'All Those de Barcelona (12 i 13 d'octubre). 

NO T'HO PERDIS: Els millors entrepans de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat