Notícies

Així és el nou i espectacular local dels germans Torres al Port Olímpic

Eldelmar té una superfície de més de 700 m2 i una terrassa que uneix el Port Olímpic amb el Mediterrani

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Sergio y Javier Torres en la terraza de Eldelmar
Foto: InterprofitSergio y Javier Torres en la terraza de Eldelmar
Publicitat

Els bessons Sergio i Javier Torres, amb tres estrelles Michelin per Cocina Hermanos Torres, acaben d'inaugurar el tercer restaurant de la seva carrera a Barcelona. Eldelmar (Port del Gregal, 18, Local 3) al Port Olímpic, ja està obert al públic. Aquesta és una aventura empresarial dels Torres amb el Grup Pantea, que també gestiona el proper i inaugurat de fa poc Superlocal, un restaurant de cuina mediterrània amb productes de proximitat. En aquest cas, els Torres no són assessors, sinó socis de Pantea: els dos 'partners' han signat una concessió de 16 anys en uns terrenys que són de Barcelona de Serveis Municipals.

Ramón Rodríguez, co-CEO del Grup Pantea amb Pantea Pishkoohani, explica que "tenim una relació de client habitual amb els Torres, i d'estima mútua. Els vam proposar aquesta aventura, van venir a veure les instal·lacions i tot el va encaixar". Segons explica Javier Torres, Eldelmar vol anar a l'essència de la cuina mediterrània" amb el toc Torres. No farem cap menú degustació ni agafarem plats de Cocina Hermanos Torrres. Ja tenim tres estrelles Michelin, i no tindria sentit replicar-ho aquí. Pensa que sobretot volem un tiquet mitjà que permeti que vingui a menjar molta gent de Barcelona", puntualitza.

Eldelmar
Foto: InterprofitEldelmar

Tot i això, en la recerca d'un tiquet mitjà assequible, l'excel·lència del producte no serà una víctima: "Treballem amb el millor que ens arriba de la llotja i del mercat, i hi ha un viver de llagostes i una vitrina de peix preciosa. Què és car? Si una nit de temporal puges a una barca de pescadors, veuràs que un bon peix és barat. I això val tant per a una llagosta com per a un pebrot", expliquen. La carta –que sense vi, es mou en un tiquet d'entre 50 i 60 euros– està dividida en producte selectes per obrir boca –pernil ibèric, gildes de la casa, formatges...–, un apartat de crus –destaca un tàrtar de carabiner amb crema cítrica, amb el suc del cap a la brasa–, la seva versió de les tapes de tota la vida, amanides, pastes, arrossos i fideuà a la llauna, plats de peix amb pesca del dia i carns a la brasa.

Eldelmar
Foto: InterprofitEldelmar

Dit així sembla senzill, però en llegir la descripció dels plats es reconeix la complexitat de mullar pa que els ha fet grans i les ganes de portar a l'extrem això del producte senzill però selecte. I quan els tastes, ja ni en parlem. Dos exemples del seu vermuteig de luxe: anxova de qualitat excepcional servida sobre un brioix torrat de mantega, o una ensaladilla russa amb escabetx de tonyina salvatge i ous de truita. Per fer boca, sobresurt una picanha de vaca rossa gallega (¿Un record a la seva relació amb el Brasil?) que rivalitza en cosa llaminera amb el millor pernil ibèric, però més suau.

El més agraït de menjar a Eldelmar és poder gaudir d'una cuina d'extraordinària qualitat, amb la personalitat dels autors ben present, però on pots abaixar la guàrdia i simplement gaudir-ne, sense la reflexió a la qual un s'enfronta en menús degustació minimalistes i plens d'al·lusions metagastronòmiques. Plats com el seu arròs de marisc a la llauna, o un bacallà cuit al punt en brou curt, amb pil-pil, pebrot del piquillo confitat i mongetes de Santa Pau són 'només' això: plats boníssims per gaudir. Completa l'escena una carta de 400 vins a càrrec del sommelier Xavi Nolla, que aplega 20 països units pel mar.

Hi ha una barra de cocteleria –assessorada per la il·lustre parella de coctelers, Adriana Chía i Alfredo Pernía– on de fet pots seure i picar una mica ràpid, unes croquetes, braves i una copa de cava, per exemple, o demanar qualsevol cosa de la carta, també. "El vespre és una de les apostes fort d'aquest local, sobretot si tenim en compte que durant la pandèmia de covid els barcelonins van redescobrir la platja de la Nova Icària i el Bogatell", es congratula Rodríguez, que va aconseguir establir Can Fisher com a punt arrosser de primera magnitud per als locals

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat