Notícies

Així serà el nou pavelló esportiu soterrani de 3.700 m² que obrirà a les Glòries el 2027

El projecte també inclou una nova superfície verda de 5.000 m² a la part superior

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Equipament esportiu de les Glòries
Ajuntament de BarcelonaEquipament esportiu de les Glòries
Publicitat

El barri de Sant Martí ja té data pel que serà el seu nou equipament esportiu, el Pavelló Glòries-Meridiana Sud, que es construirà a l’illa delimitada pels carrers Sancho d’Àvila, Tànger, Zamora i Pamplona. El projecte, que ja pren forma, serà una realitat el 2027, tal com ha avançat l’Ajuntament. Pròximament, es presentarà la maqueta definitiva que actualment està redactant l’equip d’arquitectes UTE Vivas arquitectes SLP, Elena Valls i Pep Buxadé. 

Tanmateix, ja se saben les característiques principals de la nova infraestructura, que es van presentar al consell de barri del Parc i la Llacuna del Poblenou: l’equipament esportiu s’integrarà a la parcel·la soterrada i a sobre s’hi ubicarà una coberta verda. Per tant, el projecte tindrà una doble qualificació urbanística. D’una banda, ampliarà el sistema de parcs i jardins urbans, i, de l'altra, aportarà al sistema d’equipaments i dotacions comunitàries. La superfície estimada del nou poliesportiu serà d’uns 3.700 m², amb una superfície urbanitzada a la part superior d’uns 5.000 m². Es calcula que les obres de construcció tinguin un valor de 13,5 milions d’euros.

Un poliesportiu triple

El pavelló Glòries-Meridiana Sud estarà estructurat en tres nivells. El primer serà l’accés i permetrà baixar a un vestíbul semiexterior a través d’unes escales o ascensor. El segon, serà la part més pública: s’hi instal·larà un altre vestíbul, les grades i altres equipaments que podran ser utilitzats per activitats complementàries. A més, aquesta zona serà il·luminada per unes lluernes gràcies a l’espai semiexterior de la planta de sobre. Finalment, el tercer nivell serà per ús exclusiu dels esportistes i personal autoritzat; allí se situaran els vestidors, les pistes, els espais d’instal·lacions i els magatzems.

L’accés al triple poliesportiu serà marcat per una pèrgola fotovoltaica, que rebrà il·luminació natural des del parc a partir d’una obertura en el terreny. 

Equipament esportiu de les Glòries
Ajuntament de BarcelonaEquipament esportiu de les Glòries

Una nova coberta verda

El projecte, a banda de brindar un nou equipament esportiu al barri de Sant Martí, també concorda amb la idea de naturalitzar l’interior d’illa, incrementant la biodiversitat i el confort climàtic i garantint la continuïtat dels espais verds. En aquest sentit, s’ha ideat un nou espai verd on la natura serà la protagonista gràcies a la introducció d’espècies autòctones i adaptades amb baixos requisits hídrics, capaces d’aguantar períodes de sequera, a favor de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. 

La idea és crear una zona enjardinada d’estada amb un paviment tou i zones verdes amb un estrat superior d’arbrat i arbustiva, que generaran espais d’ombra.

Aquest espai verd es preveu que tanqui en horari de capvespre; només es mantindrà l’accés principal (des del carrer Tànger) perquè les usuàries i usuaris del pavelló puguin accedir-hi sense problema fins al tancament de l’equipament. 

NO T'HO PERDIS: Plans per viure un estiu èpic sense marxar de vacances

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat