Notícies

Així serà la nova superilla del Poblenou

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona implantarà una nova superilla a Poblenou, un projecte que es preveu que finalitzi a principis de 2022 i que s'ubicarà al Tanatori de Sancho de Ávila. El projecte pretén reduir l'espai dels cotxes, donant prioritat als vianants i creant noves zones de vegetació i passeig. Actualment a Barcelona hi ha sis districtes amb superilles: Poblenou, Sant Antoni, Horta, Gràcia, Les Corts i Sants.

La superilla tindrà forma de T gegant i els trams que quedaran pacificats seran el carrer dels Almogàvers (entre Pamplona i Joan d'Àustria) i el carrer Zamora (entre Almogàvers i Pere IV). L'epicentre de la súper-T serà l'encreuament entre aquests dos carrers per crear una plaça nova on l'espai que està destinat als cotxes quedarà substituït per una zona de vegetació que recrearà la flor de les rajoles de Barcelona.

La súper-T estarà situada a prop de la primera superilla de Poblenou –constituïda pel govern d'Ada Colau l'any 2016– per tal de "donar continuïtat a la superilla per arribar fins al centre de la ciutat", creant així, un "eix verd que travessi el Poblenou fins a l'Arc de Triomf", ha afirmat el consistori.

Alguns dels canvis que deixarà aquest nou pla són els següents: només quedarà un carril per als cotxes als trams pacificats i hauran de circular a una velocitat reduïda, compartint espai amb els vianants i les bicicletes; es plantaran més arbres i parterres amb plantes; hi haurà més bancs per poder-hi seure; es renovarà l'enllumenat públic que serà completament LED; es crearan aparcaments per a bicicletes; es connectarà la nova central de recollida pneumàtica d'escombraries del carrer Zamora amb la xarxa de la part oest del districte 22@; hi haurà una parada de bus menys i els busos N11 i 6 canviaran el recorregut per esquivar la súper-T.


A favor i en contra

La iniciativa però, no només ha despertat passions, sinó també negatives. La polèmica que es va produir al voltant de la superilla de Poblenou el 2016 es reprodueix de nou i segueix a peu de carrer. "No és positiva perquè no soluciona res als veïns", va declarar el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou, Jordi Campins. D'altra banda, els partidaris no es queden callats. El president del Col·lectiu Superilla Poblenou, Martí Ballada, va defensar que el projecte permetrà "millorar les condicions d'habitabilitat de la ciutat".

NO T'HO PERDIS: 5 motius i avantatges de deixar de fer servir el cotxe a Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat