Notícies

Així serà l'espectacular mirador de la Sagrada Família que s’obrirà al públic el 2026

Se situarà dins la creu de 17 metres que culminarà la torre de Jesucrist, la més alta de la basílica

Laia Jordà Sánchez
Façana de la Passió, Sagrada Familia
Sagrada FamiliaFaçana de la Passió, Sagrada Familia
Publicitat

Els treballs de l'obra més emblemàtica de Gaudí avancen a bon ritme. Tant és així, que la Sagrada Família estrenarà aviat la seva torre més alta: la Torre de Jesús. Amb els seus 172,5 metres d'alçada és la segona construcció més alta de la ciutat després de la Torre de Collserola, i el pròxim 2025 es culminarà amb una creu de 100 tones i 17 metres d'alçada. Però la creu no només es convertirà en un nou punt de llum a l'skyline' barceloní, sinó que també s'hi podrà pujar: així que tindrem un nou mirador des d'on gaudir d'unes vistes privilegiades de Barcelona. Malgrat que les obres finalitzaran el 2025, per poder estrenar el nou mirador haureu d'esperar fins al juny de 2026, quan s'inaugurarà dins el marc del centenari de la mort de Gaudí.

Tindrà una capacitat de fins a 11 persones i oferirà unes vistes espectaculars assegurades de la ciutat. Jordí Faulí, l'arquitecte director i coordinador del Temple Expiatori de la Sagrada Família, ha indicat que, pel que fa a la visita, la Junta encara ho ha d'estudiar i no està tancat de quina manera es produirà ni a partir de quan començarà a rebre visitants.

Visitar el prototip

Si voleu fer-vos una idea de com serà el nou mirador de la basílica, dins el marc de La Mercè, durant el pròxim 21 fins al del 24 de setembre, tothom podrà visitar un fragment del prototip de la creu que culminarà la torre de Jesucrist. Concretament, els visitants podran conèixer la meitat d'un dels quatre braços de la creu a mida real i que permetrà que els més curiosos també puguin passejar per dins.

Prototip Sagrada Família
Foto: Pere Francesch / ACN

Altres reformes a la basílica

Per molt que ens agradaria confirmar quan finalitzaran les obres de la Sagrada Família, és una dada que ni els mateixos impulsors dels treballs saben. Xavier Martínez, el director general de la Junta Constructora de la Sagrada Família, ha assegurat que el seu desig és que sobre l'any 2032 o 2033 la basílica estigui enllestida, però ha deixat clar que "només és un desig". El que sí que té data oficial de construcció és la capella de l'Assumpta que, segons Faulí, gràcies a l'avenç de les obres per cobrir el tram del claustre del carrer de Provença, l'any vinent es donarà el tret de sortida a la construcció de la capella.

A més, Faulí ha anunciat la finalització de quatre dels cinc trams de les cobertes de les naus laterals, tant a la banda de la façana de la Passió com a la del Naixement, i que es troben a 30 metres d'altura.

Prototip Sagrada Família
Foto: Gerard Escaich / ACN

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat