Notícies

Així seran les 40 hores d'activitats al Sidecar per celebrar el seu 40 aniversari

Del 24 al 26 de març la sala de la plaça Reial celebra l'efemèride amb un '40 hours party people'

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Mushkaa
Foto: Sidecar
Publicitat

Gerard Quintana, Santi Balmes, The New Raemon, Alizzz, La Habitación Roja... aquests són alguns dels artistes que passaran per la '40 hours party people' amb què el Sidecar Factory Club celebra el seu quarantè aniversari el cap de setmana del 24 al 26 de març. Serà una festa de 40 hores ininterrompudes on hi haurà concerts, sessions de DJ, xerrades i una xocolatada, entre altres coses. Excepte els concerts i les sessions de club, la resta d'activitats seran gratuïtes. 

La programació s'inicia el divendres amb una exposició de la il·lustradora Cristina Daura i continua amb la taula rodona 'D'on venim?' amb Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Ramon Rodríguez (The New Raemon, Madee) i Santi Balmes (Love of Lesbian). Hi haurà també un concert de Mushkaa (Irma Farelo, us sona el cognom? sí, és la germana de la Bad Gyal), i sessió de DJ fins a arribar a l'esmorzar musical de dissabte al matí amb Gabriela & Julio Lobos.

Milers d'històries

A l'hora del vermut es presentarà 'Este no es el libro del Sidecar', un recorregut pels 40 anys d'història de la sala firmat pel seu director i fundador Roberto Tierz, amb pròleg de Carlos Zanón. Serà un bon moment per recordar milers d'anècdotes i d'històries i que artistes com New York Dolls, Manu Chao, Nick Lowe i The National han pujat al petit escenari d'aquest soterrani de la plaça Reial, per no parlar d'altres més propers com Siniestro Total, Sidonie, Love of Lesbian, Vetusta Morla i Sisa. 

Escola de rock i xocolatada

El pòdcast 'Sap greu tan jove', un programa de Radio 3 en directe, l'Escola de Rock per als més petits amb xocolatada, la xerrada 'Cap on anem?' amb Alizzz, Mushkaa i Yago (Mujeres), un concert de La Habitación Roja i els DJ sets de Donovan, Clara Rigby, Monraker i Nacho Ruiz són algunes de les activitats que ens tindran tot el cap de setmana al peu del canó, gaudint d'aquest aniversari tan especial fins el diumenge.  

El secret de la longevitat

En la presentació, a la mateixa sala, el fundador i director Roberto Tierz, ha explicat: "Fa 40 anys, després d'una ingesta d'alcohol, volíem anar a un bar on beure i lligar i els cambrers no tinguessin l'edat dels nostres pares. No vam preveure que el Sidecar pogués durar tot aquest temps. El secret de la nostra longevitat? Ens agrada molt trobar noves propostes i no tancar-nos a res. I connectem escenes transgeneracionals, això ens manté joves. Hi ha actuat Mike Kennedy i la Mushkaa, que l'estiu passat no hauria pogut entrar perquè tenia 17 anys".

Durant aquestes quatre dècades, el Sidecar s'ha anat transformant i obrint a noves disciplines. "Potser hem tingut problemes d'indefinició perquè fem concerts, exposicions i tota mena d'activitats. Però per aquesta idiosincràsia nostra, a la Fàtima –programadora de la sala– se li va acudir fer una marató de 40 hores d'activitats. El 70 % seran gratis, menys els concerts que sí que s'han de pagar", explica.

Hi passaran veïns, clients i amics com Ladilla Rusa o Beth Galí 

"Com deia Cecil B. de Mille, una pel·lícula comença amb un terratrèmol i va pujant. Nosaltres començarem amb una exposició de la Cistina Daura, que també farà un mural permanent al rètol del Sidecar, després hi passaran veïns, clients i amics com Ladilla Rusa o Beth Galí i presentarem el llibre, que explica els 40 anys del Sidecar vist des de les seves entranyes, i també l'evolució del barri i de la indústria de la música a Barcelona. No hi haurà cap client imputat: la relació entre bar i client exigeix el secret de confessió", assegura. I com s'ho faran per estar 40 hores non-stop? "Ja hem reservat habitació a l'hotel Califòrnia aquí a la cantonada, i anirem entrant i sortint del Sidecar en plantofes".

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de març a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat