Notícies

Albert Adrià és coronat com a segon millor xef del món

Els danesos Rasmus Munk i Eric Vildgaard completen el podi de The Best Chef Awards 2024

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Albert Adrià en la primera época de Enigma, en 2017
© Maria Dias Albert Adrià en la primera época de Enigma, en 2017
Publicitat

Aquest any en curs li vaig sentir a dir dues vegades a Ferran Adrià: "No és perquè sigui el meu germà, però en pocs llocs es menja com a l'Enigma, i l'Albert ara mateix és un dels millors cuiners del món, fa coses que són, salvant les distàncies, el més similar que pots trobar ara a com era menjar a Elbulli".

Portar la contrària a Ferran Adrià és molt difícil, i menys quan els guardons de The Best Chef World Awards li donen la raó: Albert Adrià (L'Hospitalet, 1969) ha estat considerat aquest dimecres el segon millor cuiner del món per ‘The Best Chef Award’, en una cerimònia que s’ha celebrat a Dubai. El jurat del premi ha valorat que Adrià "és una icona de l'experimentació culinària, que continua trencant fronteres" [...] i combina la narració d'històries amb una tècnica innovadora, consolidant la seva influència al sector". 

Un dels plats d'Enigma
Foto: Maria DiasUn dels plats d'Enigma

La fita encara té més mèrit, si tenim en compte que aquesta és la primera vegada que la llista abandona el format del Top 100 i es limita a tres noms principals. L'acompanyen en el podi els danesos Rasmus Munk –copropietari del restaurant Alchemist de Copenhague, en el primer lloc– i en el tercer lloc el xef Eric Vildgaard, responsable del restaurant Jordnaer, també de Copenhague. Per Adrià aquest premi segur que té un regust de reivindicació molt especial, car el cuiner, després del trasbals de la pandèmia, va fer net de restaurants i col·laboracions i es va centrar en un únic restaurant propi (i des del darrer estiu, una gelateria, Gelato Collection). 

Enlloc del format Top 100, el rànquing ha estrenat el sistema de Ganivets, que premien els xefs en funció del seu impacte i talent. Hi ha les categories de Tres Ganivets ("Els Millors"), Dos Ganivets ("Classe Mundial") i Un Ganivet ("Excel·lents"). Dels 97 xefs distingits amb els Tres Ganivets, n'hi ha quatre de Barcelona, a banda d'Adrià: Javier i Sergio Torres (Hermanos Torres), Paco Méndez (Come) i l'Oriol Castro de Disfrutar. I una catalana: Fina Puigdevall de Les Cols

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat