Notícies

Aquest colossal claustre gòtic obrirà gratis durant l'estiu (només dos dies a la setmana)

L'Hora Màgica del Monestir permetrà visitar un dels claustres gòtics més grans del món de franc

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Monestir de Pedralbes
Foto: Instagram / @mpedralbesbcn
Publicitat

Barcelona està plena de joies arquitectòniques i, tot i que algunes estiguin en alguns dels carrers més concorreguts de la ciutat, altres estan més amagades. El Monestir de Pedralbes forma part d'aquest segon grup, una icona de l'arquitectura gòtica catalana i visita imprescindible per a tots els barcelonins. Normalment, per visitar l'interior de l'edifici s'ha de pagar 5 euros, però ara podreu entrar al seu espectacular claustre de manera gratuïta

Com ja és habitual, aquest estiu el Monestir torna a obrir les portes del seu claustre els dimarts i els divendres entre el 4 de juny i el 13 de setembre. L'Hora Màgica del Monestir de Pedralbes permetrà visitar un dels claustres gòtics més grans del món de franc entre les 18 i les 21 h, i sense fer reserva prèvia! L'entrada només dona accés al claustre i les exposicions i les sales annexes estaran tancades, tot i que les podeu descobrir si compreu l'entrada general.

Monestir de Pedralbes
Foto: Monestir de Pedralbes

El claustre es troba al mig de l'edifici i està envoltat d'un seguit de cel·les de dia, on les monges clarisses que hi van viure fins al 1983 es retiraven per al seu recolliment personal. Les religioses van convertir l'edifici en la seva llar des de principis del segle XIV, quan la reina Elisenda de Montcada va fundar el Monestir l'any 1327. A més de la seva funció simbòlica i religiosa, el claustre tenia la funció pràctica de distribuïdor d'espais amb un cuidat jardí al centre que encara es conserva i que, durant la primavera, els visitants poden gaudir de la seva esplèndida vegetació. Aquest espai és un dels més espaiosos i harmònics de l'estil gòtic i, junt amb l'església, el Monestir representa un dels millors exemples del gòtic català.

Monestir de Pedralbes
Foto: Monestir de Pedralbes

Un espai reconegut a escala mundial

A més de per la seva arquitectura, el passat mes de maig la Unió Europea també va reconèixer una de les activitats que s'hi duen a terme. L'European Heritage Hub va incloure l'hort medieval del Monestir com una de les 10 millors pràctiques en patrimoni cultural europees i el seu paper en la transformació verda de la ciutat. L'hort té gairebé 3.000 m² de cultiu amb segles d'història que, després d'estar uns anys inactiu, el Museu del Monestir va impulsar una iniciativa per recuperar el seu ús original l'any 2017. Des de llavors, a l'hort hi treballen dues entitats especialitzades en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i autisme que s'encarreguen de tenir cura de l'espai i de la collita.

Hort Monestir de Pedralbes
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat