[title]
Les seves 6 plantes, les cavallerisses, una entrada grandiloqüent i la distribució al voltant d’una xemeneia cònica són alguns dels elements que fan del Palau Güell un edifici singular i de visita obligada. Com passa amb moltes de les joies arquitectòniques de la ciutat, sembla que la seva existència hagi quedat relegada al turisme, però els barcelonins també podem gaudir de la seva bellesa. Sabem que queda lluny, gairebé al final de la Rambla. I també sabem que fa ràbia pagar el mateix preu que els guiris despistats que hi entren sense saber ben bé qui era Antoni Gaudí. Per aquest motiu, celebrem que per la Diada de Catalunya, el Palau Güell faci una jornada de portes obertes perquè tothom qui ho desitgi pugui descobrir com és per dins aquest especial edifici.
Us avisem amb temps, que després tot són plors: cal fer reserva prèvia. Per visitar el Palau Güell de franc, es poden adquirir les entrades gratuïtes a través de la seva pàgina web. Un cop les tingueu ja podreu traspassar el llindar d’aquest edifici a través d’una àmplia entrada que, en la seva època, permetia l’accés de cavalls i de carruatges. Un cop dins, deixeu-vos meravellar: tot i que per fora té un aspecte sobri, el palau és ple de materials rics i costosos, com el marbre o la fusta noble, perquè l’encàrrec que Eusebi Güell va fer a l’arquitecte català era el d’un edifici solemne i ostentós. I podríem dir que Gaudí s’ho va prendre al peu de la lletra.
I ho diem, per exemple, per la magnífica cúpula que corona l’edifici i cobreix el saló central amb perforacions en forma d’estrella que deixen passar la llum, com un cel ple de constel·lacions. Tot l’edifici està decorat amb columnes, vitralls i mobiliari ornamentat. Fins i tot el soterrani amaga uns estables amplis i força especials, amb maó d’obra vista i columnes amb forma de bolet. Però potser la part més reconeixible de l’edifici és el seu terrat: a dalt, podreu veure les icòniques xemeneies de colors, on Gaudí va utilitzar per primera vegada un dels recursos decoratius que més l’han caracteritzat: el trencadís.
Si us quedeu sense entrada, penseu que aquest edifici declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO també fa jornades de portes obertes en altres moments de l’any, com l’11 de febrer (Sta. Eulàlia), el 23 d’abril (Sant Jordi), la Nit dels Museus, el 20 de maig (festa local) i el 24 de setembre (La Mercè). A més, també obre gratis el primer diumenge del mes, sempre que els visitants adquireixin les seves entrades gratuïtes tres dies abans, el dijous anterior.
NO T'HO PERDIS: Els museus de Barcelona que obren gratis el diumenge
Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona