Notícies

Aquest edifici poc conegut de Gaudí es podrà visitar per la Marató aquest desembre

L’equipament acostuma a estar tancat al públic i ara obrirà les portes per col·laborar en La Marató de TV3

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Torre Bellesguard
Carles SalillasTorre Bellesguard
Publicitat

Barcelona és la capital del modernisme per excel·lència, i segur que si us demanem que n’anomeneu alguns dels edificis més emblemàtics, la majoria seran de Gaudí. La Sagrada Família, la Casa Batlló, la Pedrera, la Casa Vicens… El llegat de l’arquitecte és per tot arreu, però, malgrat que la seva obra és coneguda arreu del món, hi ha un edifici en concret que encara és un gran desconegut. Estem parlant de la Torre Bellesguard, que es troba als peus de la serra de Collserola, a dalt de Sant Gervasi, i que a més d’oferir una panoràmica de 360 graus de Barcelona, el seu interior deixa bocabadats fins i tot els més escèptics. 

Tot i la bellesa d'aquesta joia de Gaudí, la Torre Bellesguard no és un espai visitable i és molt estrany que l’actual propietari, el GCO (Grup Catalana Occident), obri les portes de l’equipament perquè tothom en pugui descobrir els secrets de l'interior. Malgrat que no és gaire habitual, però, no és impossible, i el pròxim 15 de desembre serà una d’aquestes ocasions excepcionals. La Torre Bellesguard ha anunciat la seva col·laboració amb Cases Singulars per participar en la 33a edició de La Marató de TV3, que enguany se centrarà en les malalties respiratòries. El 15 de desembre, l’equipament organitzarà tres torns de visites guiades d’una hora cadascuna –a les 11 h en castellà i a les 12 h i 13 h en català– per l’interior de l’edifici. Per poder-hi accedir, haureu de comprar les entrades a través de la pàgina web de l’equipament per 10 euros, una recaptació que es donarà íntegra a La Marató per contribuir a la recerca pneumològica. 

Torre Bellesguard
Carles SalillasTorre Bellesguard

A més de les visites guiades, l’organització ha avançat que tothom que vulgui podrà acostar-se als jardins de Bellesguard, on trobaran els artistes d’Urban Sketchers BCN, una organització internacional sense ànim de lucre que fomenta el dibuix en directe, que tindran els seus dibuixos i art a la vista. Per construir un projecte que uneixi la història, l’art i la cultura, també s’hi sumaran els intèrprets de l’Escola Gymusic, que oferiran concerts al llarg del matí.

Un interior ple de secrets

Com és habitual als edificis de Gaudí, en l’arquitectura de la Torre Bellesguard també hi conflueixen els tres pilars de la filosofia de l’arquitecte: la natura, la catalanitat i la religió. Malgrat que no us volem fer cap espòiler, si parlem de l’interior de l’equipament és inevitable parlar d’alguns dels seus elements més sorprenents, com la rosassa de la façana, que, en lloc de ser esfèrica com la de les esglésies, representa un cel estrellat amb una gran estrella de vuit puntes al mig. A més de la seva bellesa a la vista, Galdric Santana va descobrir-hi un secret. Després de fer una recerca exhaustiva, Santana va descobrir que Gaudí va dissenyar la vidriera de la rosassa perquè cada 25 de desembre (el dia de Nadal) entre les 16 i les 17 h, el sol projectés un joc de llums i ombres únic a l’any. 

Torre Bellesguard
Carles SalillasTorre Bellesguard

Si continuem pujant les escales, arribarem a les golfes de la torre, on hi ha la Sala dels Maons. L’espai llueix una volta catalana d’on penja un canelobre en forma de corona invertida que replica la corona de Martí l’Humà, l’últim rei d’Aragó i l’home que va erigir un castell al mateix solar on ara es troba la Torre Bellesguard, i del qual no s’han conservat restes.

Torre Bellesguard
Carles SalillasTorre Bellesguard

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat