Notícies

Aquest emblemàtic monestir gòtic de Barcelona obre gratis (només durant un dia)

La jornada de portes obertes a l'equipament s'emmarca dins el programa de la festa major de les Corts

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
Publicitat

És cert que les vacances d'estiu ja ens queden una mica lluny i hem deixat enrere la platja i els gelats per donar la benvinguda a les castanyes i la pluja, tot i que bé, si mireu la previsió del temps a Barcelona, haurem d'esperar unes setmanes per sentir-nos a la tardor. Amb l'arribada de la nova estació també ens hem acomiadat de les festes majors, tot i que encara en queda una: la de les Corts, que se celebrarà del 4 al 13 d'octubre. El programa d'activitats omplirà els carrers dels seus barris de música i activitats i, com ja és habitual, el cartell també inclou algunes jornades de portes obertes per descobrir alguns dels racons més emblemàtics de la ciutat.

Un dels equipaments que s'ha afegit a la iniciativa és el monestir més famós de Barcelona, amb un colossal claustre gòtic que cal visitar almenys un cop a la vida. El pròxim diumenge 6 d'octubre, el Monestir de Pedralbes obrirà les portes a tothom des de les 10 fins a les 17 h, una visita que donarà accés a l'interior del monestir, inclòs el seu espectacular claustre, i a les exposicions vigents com l'Hort del Monestir. Segons el programa, la visita guiada a l'hort medieval tindrà lloc a les 11 h i, durant el recorregut, el guià explicarà les similituds entre l'agricultura medieval i l'orgànica d'avui en dia. Tot i que serà gratuïta, és necessari reservar prèviament a reservesmonestirpedralbes@bcn.cat o amb una trucada al telèfon 932 563 427, de 10.00 a 14.00 h.

Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
Monestir de Pedralbes I Pere Vivas

Si voleu visitar el monestir durant la resta de la temporada d'hivern, ho podeu fer cada dia de la setmana per 5 euros, menys els dilluns que és tancat. A més de l'entrada general, també n'hi ha d'altres a preus reduïts i, si voleu fer la visita de franc, l'accés al monestir és gratis el primer diumenge de cada mes i la resta de diumenges a partir de les 15 h.

Un hort reconegut a escala mundial

Si heu entrat dins el monestir, la seva bellesa arquitectònica és evident. El passat mes de maig, però, la Unió Europea va anar més enllà de la seva arquitectura i també va reconèixer una de les activitats que s'hi duen a terme. L'European Heritage Hub va incloure l'hort medieval del Monestir com una de les 10 millors pràctiques en patrimoni cultural europees i el seu paper en la transformació verda de la ciutat. L'hort té gairebé 3.000 m² de cultiu amb segles d'història que, després d'estar uns anys inactiu, el Museu del Monestir va impulsar una iniciativa per recuperar el seu ús original l'any 2017. Des de llavors, a l'hort hi treballen dues entitats especialitzades en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i autisme que s'encarreguen de tenir cura de l'espai i de la collita.

Hort Monestir de Pedralbes
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat