[title]
Què és una facultat de lletres sense un bar? Els que vam passar anys a la Universitat de Barcelona sabem que al bar de la facultat s'aprenia tant de la vida com a les aules. El preciós edifici Històric de la Universitat de Barcelona va estar sense bar uns quants anys: un drama, vagar entre els claustres amb l'única possibilitat de les màquines de vènding –cafè infame i bosses de quicos– com a servei d'hostaleria.
Però aquesta situació ja s'ha arreglat: l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acaba d'estrenar el Bar Bernat Pescaire (Gran Via, 585. De dilluns a divendres de 8 a 20 h). Es tracta d'un xiringuito de fusta a l'aire lliure, instal·lat a la zona de pícnic dels jardins, que s'ha batejat amb el nom d'aquest ocell per un motiu molt concret: la passada primavera, un exemplar de garsa real va saltar a la fama en devorar els peixos de l'estany del Pati de Ciències.
El nom del nou bar de l'Edifici Històric pica l'ullet a aquest protagonista peculiar de la vida universitària. La imatge del bar és obra del dissenyador Alex Orlich, que al·ludeix a la picardia de la bestiola amb un disseny actual i senzill (per cert, les tan criticades gavines mutants de Barcelona són més de fiar: almenys no s'han menjat el teu gat). L'empresa Degusto Arte presta el servei de restauració. A la carta s'hi poden trobar begudes fredes i calentes, pastissos, dolços d'elaboració pròpia, i entrepans tant tradicionals com embolicats, productes vegans i cafès d'especialitat.
NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona