[title]
El pa és un aliment fonamental de la nostra cistella de la compra i també un dels pilars de la dieta mediterrània. Per trobar el millor pa de Barcelona, el més recomanable és buscar una fleca de confiança i estar preparat per obrir la cartera.
Però ja sabem que les presses i la comoditat fan que moltes vegades adquirim el pa a les grans superfícies, costum que obliga molts forns de barri a abaixar la persiana. Els grans supermercats ofereixen pa a preus competitius, però i la qualitat?
L'Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) ha realitzat un estudi en què han participat 18 cadenes d'alimentació de tot l'Estat per saber quin era el pa millor valorat. S'han tingut presents factors com la qualitat del pa "normal" però també la d'altres productes com el pa integral o el de motlle. S'hi ha quantificat també l'opinió dels clients que els compren habitualment.
El pa millor valorat en els supermercats
L'enquesta dona un clar guanyador, Lidl, la cadena on més gent compra el pa i que té un percentatge del 55% d'aprovació per la qualitat i la varietat dels productes.
En segon lloc, es troba Mercadona, tres punts per darrere, gran superfície valenciana que fa poc va anunciar que deixaria de produir pa als seus establiments per proveir-se amb productors externs.
En el pol oposat, la cadena catalana bonÀrea, que té la pitjor valoració dels usuaris. Potser poden presumir de carn, però, segons aquest rànquing, sembla que no tant del pa.