[title]
L'Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca han signat el que han anomenat com "un protocol d'intencions" on es marquen els nous usos i funcions que acollirà en els pròxims anys l'emblemàtic edifici de Correus de la plaça Antonio López. L'acord inclou que en un termini de dos anys aquest edifici protegit com a bé cultural d'interès local passarà de ser una central d'entrada i sortida de serveis postals a un pol d'activitat econòmica amb una incubadora d'empreses, oficina d'atenció a les empreses i formació i recerca al voltant de l'economia digital.
30.000 m2 destinats a la "reeconomització del districte de Ciutat Vella, regenerar el teixit productiu i impulsar l'ocupació d'alt valor afegit" en una zona molt dependent del turisme i la gentrificació. Per portar-ho a terme Correus es compromet a cedir l'edifici, el Consorci de la Zona Franca aportarà la inversió i l'Ajuntament en gestionarà el seu ús. Un cop es culmini aquesta operació s'espera que es generin uns 1.500 llocs de treball a través de les 150 companyies i 'start-up' que s'hi podran establir.
30.000 m2 de centre empresarial i veïnal
Aquest protocol d'intencions contempla que l'edifici es transformi en un verdader mobilitzador de la vida al barri, calculen que hi podria circular entre 2.000 i 2.500 persones diàries, i un dinamitzador de l'economia. Tots aquests serveis acollirà:
- Centre empresarial: Incubadora d 'start-ups' relacionades amb a l’economia digital i la recerca
- Correoslab: Espai gestionat per Correus per transformar i innovar en el seu model de negoci amb emprenedors, universitats, administracions i empreses.
- Oficina de Correus: Atenció al públic amb accés independent des del carrer.
- Oficina d’Atenció a l’Empresa i al talent: A càrrec de l’Ajuntament.
- Espai cívic i cultural: Per a activitats o necessitats ciutadanes, especialment dels veïns de la zona.
- Restaurant. Per donar servei a l’activitat econòmica de l’equipament.