[title]
La història d'en Jon García, conegut a les xarxes com Jon Cake, és d'aquelles que demostren que no s'ha de tenir por a canviar de vida. En Jon és enginyer aeronàutic i fa dos anys va decidir deixar la feina i posar-se a estudiar cuina a l'escola Bellart de Barcelona. Va fer les pràctiques a La Tasqueria, amb una estrella Michelín, després al Lera –amb dos Sols Repsol– i va rematar al Celler de Can Roca. A l'agost de l'any passat va anar a treballar a Casa Garras, a Euskadi, però va haver de tancar a causa de la pandèmia.
Amb un canvi de vida dràstic i sense feina, no es va quedar de braços plegats i va decidir que trobaria la recepta perfecta de l'autèntic cheesecake. Era novembre i els primers pastissos de formatge els venia entre els amics, però no era suficient. Conscient del poder de les xarxes va treballar amb cura el seu compte d'Instagram, va treballar amb alguns 'foodies' i a poc a poc es va començar a conèixer. El que ha passat després és que ha passat de tenir mil seguidors a tenir-ne més de 10.000 en mes i mig i de fer uns 70-80 pastissos a la setmana al desembre a fer-ne més de 70 al dia ara mateix. Un boom deliciós que no és una estratègia de màrqueting, és que els seus pastissos són una delícia!
En Jon va començar sol a la cuina i ara l'equip ha crescut "però vull mantenir l'essència i un pastís artesà". Tot des d'un petit obrador compartit on la necessitat de tenir més espai començar a ser evident. La progressió és impactant: "la primera setmana de febrer feia 200 pastissos a la setmana; la segona setmana de febrer en despatxàvem 280; la tercera setmana vam passar a 315 i aquesta última setmana de febrer ja vam fer 390 pastissos", explica. "Això són comandes fetes, la realitat és que ens entren unes 600 peticions".
Què prepara en Jon? Doncs cinc varietats de pastissos fixes: la clàssica (autèntic gust a formatge), la blava ("la més canyera"), la de cabra, la de formatge Idiazabal (fumada i amb un gust fort) i la de xocolata. Cada dues setmanes incorpora un de nou, per exemple un de camembert, de formatges gallecs, de tiramisú, de te matcha, amb cacauet... I tot en diferents mides i preus: petita (2-3 persones i per 12 euros), mitjana (4-6 persones, 20 euros) i gran (8-12 persones, 30 euros).
Fins que el 10 de maig no obri la seva pròpia botiga, al carrer Assaonadors, 29, al Born, les comandes només es poden per a través del Whatsapp i des de fa poc a la seva web amb una setmana d'antelació com a mínim i podeu escollir entre el servei a domicili –amb un petit recàrrec– o passar-lo a recollir per l'obrador al carrer Riera de Sant Miquel.
El que diferencia els cheescakes d'en Jon d'altres és que no es mengen freds sinó a uns 25-30º, per això sempre diu que, si és per menjar-se'l aquell mateix dia, el pastís no ha d'entrar a la nevera i encara menys al congelador. Si, per qualsevol motiu, l'heu de refrigerar, seguiu les seves indicacions i us el cruspireu amb totes les garanties.
Si no podeu esperar una setmana per tastar-los, podeu comprar porcions durant tota la setmana a Dolç&Taíno Cooking Lab (Riera de Sant Miquel, 79) i divendres i dissabte a la Formatgeria Elisa (La Rambla, 91).
NO T'HO PERDIS: Els millors cheesecakes de Barcelona.
Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat